Podziel się wrażeniami!
W kablowce dodano mi 1 program. Znam kanał i częstotliwość. Używam modułu cam. Czy mogę dodać ten kanał nie demolujac sobie listy programów?
Dzień dobry, @Mopato
czy pytałeś już o to dział wsparcia Sony? Jeśli chciałbyś skontaktować się z nimi bezpośrednio, podaję dane kontaktowe:
tel. +48 223060694
https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email
Pozdrawiam, Agnieszka_J
@Mopato Dużo zależy od operatora usług. Najlepiej zgrać obecną listę na pena ,aby zachować szybki powrót do obecnej listy. Z moich doświadczeń wynika, że jeżeli w ustawieniach technicznych masz dostęp i info o nowych usługach ustawione na wł. , to telewizor sam powinien umieścić ten dodatkowy kanał na końcu listy. Podobnie jest przy satelicie ogólnym , czy naziemnej. Niedawno Polsat odkodował w dvb-t kanał z mux 4 Polsat News. U mnie bez żadnych wyszukiwań kanał ten pojawił się na pozycji 101.Na satelicie pojawiła się na końcu listy np. Eska z innej częstotliwości. Jeżeli masz możliwość przeszukiwania ręcznego , to wybierz częstotliwość dla tego nowego kanału i przeszukaj. Prawdopodobnie wszystkie kanały z tej częstotliwości niestety znajdą się na początku listy. Reszta bez zmian z odpowiednim przesunięciem o te kanały. Niestety każdy telewizor u różnych operatorów i modułach cam może inaczej się zachowywać. Pewnie jak sam nie sprawdzisz , to mało kto Ci pomoże.
Dziękuję bardzo. Faktycznie sam dodał się na koniec listy.