anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

XE8505 a moduł cam cyfrowego polsatu

profile.country.PL.title
Blazej123.
Nowicjusz

XE8505 a moduł cam cyfrowego polsatu

Witam, mam problem z prawidłowym działaniem tv po zmianie dekodera na moduł cam z cyfrowego polsatu. Kanały zawieszają się, pojawia się komunikat z żądaniem włożenia ważnej karty, tv troche wariuje. Dodam, że wymieniłem moduł na nowy i nic sie nie poprawiło. Korzysta ktoś może z modułu polsatu na tv serii XE i może powiedzieć jak u niego to wygląda?

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

@Blazej123.  kurcze korzystam (XD93 poprzednik) ale jakiś specjalnych problemów nie mam coś tam czasami wyskoczy ale moduł działa prawidłowo sprawdź może poziom sygnału spróbuj wyłączyć kontrolę rodzicielską może coś pomoże tyle mogę doradzić.

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@Blazej123.Wejdż na forum sat kurier-cyfrowy polsat - moduł Cam CI/CI+ Cyfrowego Polsatu. Tam rzeczywiście opisują ,że od kilku miesięcy wystepują problemy z modułami CP w różnych odbiornikach. Z telewizorów dotyczy to właśnie głównie Sony. Może tam znajdziesz przyczynę. Ponadto zapytam z jakiego satelity korzystasz ogólnego czy preferowanego. Z moich i innych użytkowników doświadczeń wynika ,że moduły lepiej działają przy korzystaniu z ogólnego. I druga rzecz .  Jaki masz moduł, CI czy CI+? Różnicę pomiędzy modułami znajdziesz na wymienionym wcześniej forum.