Podziel się wrażeniami!
Czy do modeli z serii Xf9005 z 2018 przewidziana jest aktualizacja do androida 9?
Ktoś wymyślił coś z downgrade tego dziadowskiego nowego update? Same cyrki z tą nową aktualizacją.
Ja mam chore akcje z soundbarem, non stop jakieś błędy z komunikacją, gra TV i soundbar razem.
Ręce opadaj.
Jeżeli faktycznie nie dadzą Androida 9.0 do modeli z 2018 to NIGDY WIĘCEJ SONY! Kpina i porażka totalna.
Kolego to właśnie jest Android 9.
Mamy nauczkę na przyszłość żeby nie "Testować na sobie najnowszego oprogramowania". Swoją drogą jak oni mogli wypuścić wersje z takimi błędami ?
Dla mnie sytuacja jest dziwna. U mnie wszystko działa jak należy. Jedyną modyfikacją było ręczne usunięcie badziewia od Sony i TV działa bardzo dobrze. I jakoś nie chce mi się wierzyć że jeden egzemplarz działa inny nie. A jak robiliście update ? Z USB czy przez Update z menu TV ? Może tutaj jest jakiś problem ?
USB
Sugeruję zrobić jeszcze raz Reset do ustawień fabrycznych + odpalmy tryb developera ( Informacje i 10x klikamy na wersje oprogramowania ) następnie włączamy tryb debugowania ADB https://androidfilehost.com/?fid=746010030569952951 i z kompa i usuwamy wszystko czego nie potrzebujemy:
Dziś wieczorkiem to zrobię.
Co konkretnie trzeba usunąć, a czego nie wolno
Przez neta z poziomu menu TV.
Robisz
adb connect ADRES_IP_TWOJEGO_TV
i lecisz pokolei, generalnie część pakietów jest jeszcze z androida 7 więc dostaniesz info że niema takiego pakietu do usunięcia, ale o ile nie masz Playstation, lub nie korzystasz z tunera SAT, to tak na dobrą sprawę zostawiasz tylko sony keyboard ( która w moim odczuciu jest lepsza niż Googlow-a ) i ewentualnie Sony account manager czy Netflix-a i Google Movies o ile używasz. Reszte wywalasz. Generalnie nie da się usunąć za dużo, o ile czegoś Ci brakuje lub chciałbyś aplikację którą usunąłeś, to robisz przywrócenie do fabrycznych i wszystko jest z powrotem.
TV dostaje nowe życie, bo niema tego całego crap-u odpalonego w tle, bo podejrzewam że szpiegująca usługa SAMBA, czy tryb hotelowy nie jest czymś z czego korzystasz w domu
Wgrałem z USB. Odbieram tv z satelity. Przełączanie kanałów z 5 sek. zwiększyło się do 7-8 sek. Masakra.
Czy usunięcie niepotrzebnych aplikacji można zrobić z ustawienia i aplikacji systemowych?
napisz dokładnie jak to robisz...to usuwanie aplikacji. Dzięki