Podziel się wrażeniami!
Witam Forumowiczów
Czy wiadomo kiedy XG9505 doczeka się aktualizacji.
Miał być pełny asystent google , inne poprawki a tu cisza.
Modele niższe dostają aktualizacje a topowe nic. Ciekawa polityka Sony.
misiek1955
misiek1955,
Również czekamy niecierpliwie na aktualizację oprogramowania. Jest to jednak uzależnione od Google'a. Będziemy informować, gdy będzie ona dostępna.
Witam Sony...
Mija miesiąc od informacji że zaczynacie aktualizację i ? nadal czekam.
Jakaś aktualizacja o aktualizacji ?
Sony,
W informacji napisane było "...W pierwszej fazie aktualizacją objęte zostaną modele LCD z serii ZF9, ZG9, XG85/XG87 i XG95. Nasze modele OLED BRAVIA Master Series (z serii AF9 i AG9) zostaną zaktualizowane w drugiej fazie, na początku 2020 r. ...".
Mamy początek 2020 a XG95 nadal bez aktualizacji.
Proszę o informacje, kiedy możemy się spodziewać Androida 9.
Dokładnie!
Informacje o aktualizacji Sony podało miesiąc temu... Niestety cały czas jej brak...
Aktualizacja zapowiedziana i jest stopniowo wprowadzana, z tego co usłyszałem to niektórzy użytkownicy już takowe dostali, zostaję uzbroić się jeszcze w chwilę cierpliwości. Na pewno będzie, sam czekam!
Drogi Expert Sony Community Team podanie informacji o rozpoczęciu stopniowej aktualizacji bez podania choćby przybliżonego terminu graniczy z brakiem kompetencji. Będzie aktualizacja ale nie wiemy kiedy, może jutro, może za kilka miesięcy. Dziś wszystko opiera się na konkretnych terminach. Google też ma swoje terminy i nie wierzę że nie ustala tego z Sony. W informacji podano że aktualizacja nastąpi w przeciągu od kilku tygodni do kilku miesięcy w zależności od kraju i modelu telewizora. Jest zatem jakiś grafik , terminarz aktualizacji i o to właśnie ludzie pytają. Dziś nie wystarczy sprzedać, trzeba też zadbać aby nabywca był zadowolony z serwisu i wsparcia technicznego.
Mam wrażenie że mijają lata a Sony niczego się nie nauczyło.
Dwa dni temu Sony wypuściło aktualizację na amerykańskie odpowiedniki. Mam nadzieję, że na dniach my też otrzymamy. Zapewne do europejskich TV oprogramowanie nie będzie pasowało, ale dla ciekawskich przesyłam linka: https://www.sony.com/electronics/support/lcd-tvs-android-xg95xx_x95xxg-series/xbr-55x950g/downloads/...