Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam następujący temat/problem/pytanie.
Mam podłączony TV po hdmi z dekoderem Vectra i soundbar Sonos po wejsciu optycznym.
Pytanie dotyczy sterowania głośnością Sonos przez pilota tv/vectry - nie mam teraz takiej możliwości -pilot tv nic nie zmienia a pilot vectry działa w trybie oglądania vectry, ale w smart tv (np. hbo go) tylko zwiększa głośność kazdym dotknietym przyciskiem 🥴
Próbowałem sterować dekoderem Vectry poprzez pilot tv, ale mimo wskazówek znalezionych na forum nie udało mi się to.
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc
Witaj LipiecK,
Wysłałam Twoje zapytanie do Supportu, damy znać, jak tylko się czegoś dowiemy.
Pozdrawiam, Agnieszka_J
Witam,
Oto odpowiedź supportu:
Możliwość strerowania pilotem od telewizora jest możliwe poprzez połączenie HDMI. Jednak nie wszystkie urządzenia mogą być nim sterowane. Poniżej przekazuję artykuł w tej możliwości sterowania telewizora poprzez pilot zewnętrznej firmy: https://bit.ly/2NIa2bI
Ze swojej strony dodam, że regulacja głośności za pomocą pilota od TV soundbara przez podłączony kabel optyczny nie jest możliwa. Możliwość taka byłaby gdyby pilot miał np. programowalne przyciski. Sprawdź czy takiej funkcji nie ma pilot od dekodera.
Pozdrawiam
skoro u konkurencji jest taka możliwość (wcześniej miałem Samsunga) to nie zastanawiałem się nawet przed zakupem tego TV czy będę miał taki problem,a to jest strasznie uciążliwe...
Póki co muszę używać co najmniej 2 urządzeń na raz do sterowania...
Czy jest już jakieś rozwiązanie?