Podziel się wrażeniami!
Witam
Po ostatniej aktualizacji, co jakiś czas po włączeniu telewizora potrafi zaniknąć obraz i dźwięk - jest tylko czarny ekran. Trzeba przerzucić program do góry lub w dół, aby telewizor zaczął normalnie funkcjonować.
Co jakiś czas potrafi tak się nawet przywiesić, że trzeba go zrestartować.
Aktualizacja była robiona z pliku zamieszczonego przez Sony na stronie, a nie z automatycznego pobierania w TV.
Myślę, że jednak to nie ma jakiegoś znaczenia.
Czy ktoś z was ma również taką przypadłość?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
@manzir czy wykonywałeś jakiekolwiek resety? Problem najprawdopodobniej związany jest z oprogramowaniem, więc wyczyszczenie pamięci podręcznej oraz (ewentualny) reset do ustawień fabrycznych powinien rozwiązać problem. Proszę napisz dodatkowo jaką masz wersję oprogramowania.
Pozdrawiam
Raczej nie ma to żadnego znaczenia.
Oczywiście zachecamy innych użytkowników do dzielenia się doświadczeniami, jednak warto skontaktować z naszym wsparciem technicznym.
Tu kontakt: poprzez formularz na stronie: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email, telefonicznie dzwoniąc pod numer tel. 22 3060694 lub e-mailowo: customersupport.pl@eu.sony.com.
Mam podobny problem, ale tylko po awarii zasilania albo miękkim pełnym restarcie telewizora.
Problem zaobserowałem tylko podczas korzystania z tunerów wbudowanych w TV (kablówka, sat) i tylko przy włożonym module CI+ i częściej przy module Nagra od NC+ niż Vectrowskim Conaxie (ale tutaj musiałbym potestować jeszcze, żeby mieć miarodajny wynik).
Problem raczej nie występuje przy TV zostawionym na standby i zaczął się pojawiać po ostatniej aktualizacji (wycofanej po jednym dniu przez Sony). Zobaczę, jak to będzie wyglądać na obecnie dostępnym sofcie.
Witam,
@manzir czy wykonywałeś jakiekolwiek resety? Problem najprawdopodobniej związany jest z oprogramowaniem, więc wyczyszczenie pamięci podręcznej oraz (ewentualny) reset do ustawień fabrycznych powinien rozwiązać problem. Proszę napisz dodatkowo jaką masz wersję oprogramowania.
Pozdrawiam
Moje oprogramowanie:
PKG5.381.0167EUB.
Reset robiłem jedynie "z pilota".
Dane w pamięci podręcznej zajmowały jedynie 400 MB.
Mam również włożony moduł dekodujący z kablówki - Conax.