Podziel się wrażeniami!
Aparat używany do 2 miesięcy. Od jakiegoś czasu, co kilka zdjęć, po zrobieniu zdjęcia na wyświetlaczu pojawia się komunikat: Błąd aparatu i aparat zawiesza się. Pomaga wyłączenie na kilka sekund i ponowne włączenie. Na karcie SD to felerne zdjęcie to po prostu czarna "klatka".
Czy ktoś może coś poradzić?
Aga
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Michel napisał(a):
Miałem podobnie przy uszkodzonym mechanizmie popychacza przysłony.
Próbowałaś na innej karcie SD?
Polecam jeszcze, przywrócic aparat do ustawień fabrycznych (reset).
Nie próbowałam, ale aparat zapisuje zdjęcia na tej karcie od początku i przez pierwsze 1,5 mies. nie było problemu.
Błąd nie występuje przy każdym zdjęciu, ale losowo, czasami można prawidłowo zrobić 10 zdjęć, czasami 20 a czasami 2
a karta jakiej firmy?
Wg mnie jest to błąd komunikacji między kartą a aparatem. Najlepszym rozwiązaniem byłoby sprawdzic na innej karcie.
Nie zaszkodzi również formatowanie karty z poziomu aparatu.
Ok, sprawdzę w domu.
Dzięki za odzew.
Agg
Asmanka napisał(a):
Aparat używany do 2 miesięcy. Od jakiegoś czasu, co kilka zdjęć, po zrobieniu zdjęcia na wyświetlaczu pojawia się komunikat: Błąd aparatu i aparat zawiesza się. Pomaga wyłączenie na kilka sekund i ponowne włączenie. Na karcie SD to felerne zdjęcie to po prostu czarna "klatka".
Czy ktoś może coś poradzić?
Aga
Tak na gwarancji. Właśnie boję się, że to może być coś poważnego. A wiadomo, że póki sprzęt nowy, niefajnie mieć przygody z serwisem
Dzięki,
Agg
Michel napisał(a):
Miałem podobnie przy uszkodzonym mechanizmie popychacza przysłony.
zdecydowanie polecam kontakt z autoryzowanym serwisem. Dane do serwisu podał acinloop
Dzięki wszystkim za pomoc.
Agg