anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

a500 aktualizacje software

bob_marley23
Początkujący

a500 aktualizacje software

Witam czy ktoś się orientuje czy jest może jakaś aktualizacja dla body?

I tak ogólnie pytanie dla ekipy sony: dlaczego nie ma w tym aparacie ISO 100 na pewno by się w wielu przypadkach przydało?

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Witaj bob_marley23 :c37
Witam czy ktoś się orientuje czy jest może jakaś aktualizacja dla body?

nie ma aktualizacji firmware.

Pozdrawiam,
kris

Początkujący

no cóż szkoda, szczerze mówiąc dalej się dziwie dlaczego nie ma niższego ISO niż ISO 200

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

no cóż szkoda, szczerze mówiąc dalej się dziwie dlaczego nie ma niższego ISO niż ISO 200

jedni się dziwią i tkwią w swym zdziwieniu, a inni żyją z tym i znaleźli znany od lat sposób na zmniejszenie ilości wpadającego światła - używają filtrów ND
Każdy aparat posiada swoją neutralną czułość (tzw. natywna), a każda inna to programowe podbijanie tejże wartości. Brak iso100 to może i wada tego aparatu, ale nie ma sprzętu bez wad i kupując świadomie sprzęt powinieneś o tym wiedzieć. Mój aparat posiada iso 100, na dodatek ma czas migawki 1/8000, a i tak mi za dużo światła wpada i na migawkę 1/12 000 oraz iso 25 bym się nie pogniewał :P
Ale jakoś żyję z tym co mam :c20

Początkujący

tak a500 to był jak najbardziej przemyślany wybór i nie żałuję tego co wziąłem analizowałem z różnymi modelami konkurencji, jednak sony mi najbardziej leżał...

profile.country.pl_PL.title
Sqarpi
Początkujący

Czulosc natywna, pozniej podbijane hardware'owo czulosci do skalibrowanych a dopiero na samym koncu czulosci podbijane programowo. ;)

profile.country.pl_PL.title
Polosob
Początkujący

Aktualizacja przydała by się, ale z funkcją wstępnego podnoszenia lustra przy dwu sekundowym autowyzwalaczu, przy dziesięcio zresztą również. Któraś wcześniejsza alfa miała przy dwu.