Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mam problem z ostrością zdjęć.
Spora ilość zdjęć na powietrzu bez lampy wychodzi nieostra - ostrość lekko za albo przed obiektem. Zawsze celuje w oczy.
Bałem się że to obiektyw, ale to nie to.
Robiłem tydzień temu kuzynowi zdjęcia na jego body A200 i mojej 50mm 1.8 i były ostre.
Dodatkowo na moim body z lampą HVL-42AM zdjęcia robione w domu też są ostre.
Zastanawiałem się nad mechanizmem AF w aparacie czy dobrze wymierza. Ale robiąc bez AF na manualu też są nieostre. Mogło się coś w środku body zepsuć że nie są ostre?
Cz ktoś miał podobną sytuację.
Pewnie i tak wyśle to do CSI, ale może poznam przyczynę.
Misiek025 napisał(a):
Witam.
Mam problem z ostrością zdjęć.
Spora ilość zdjęć na powietrzu bez lampy wychodzi nieostra - ostrość lekko za albo przed obiektem. Zawsze celuje w oczy.
Bałem się że to obiektyw, ale to nie to.
Robiłem tydzień temu kuzynowi zdjęcia na jego body A200 i mojej 50mm 1.8 i były ostre.
Dodatkowo na moim body z lampą HVL-42AM zdjęcia robione w domu też są ostre.
Zastanawiałem się nad mechanizmem AF w aparacie czy dobrze wymierza. Ale robiąc bez AF na manualu też są nieostre. Mogło się coś w środku body zepsuć że nie są ostre?
.
Mam tak na wszystkich obiektywach.
Dziś miałem tylko 50 mm podpiętą - ale czas 1/80 1/100. JPG i RAW tak samo nieostre.
Przed wysłaniem do CSI zrobię test i pożyczę od kuzyna jeszcze raz body i spróbuje po 50 zdjęć na każdym body zrobić z tym samym obiektywem. Zobaczę rezultaty.
Jutro podeśle zdjęcia na forum.
Mój post pewnie niewiele wniesie ale może to uszkodzenie stabilizacji matrycy?
Misiek025 napisał(a):
spróbuje po 50 zdjęć na każdym body zrobić z tym samym obiektywem. Zobaczę rezultaty.
Jutro podeśle zdjęcia na forum.
No to teścik bateryjkowy po pracy.
Teścik bateryjkowy niby OK. Wysyłam wsjo do CSI. Pozdrawiam
o cie .....
Gwarancja na A200 była na rok więc pozamiatane.
Nie wiecie czy coś wskóram z tytułu „niezgodności towaru z umową”.
Zakup RTV EURO AGD w marcu 2009
Z mojego Body zdjęcia są nieostre i mocniej zaszumione niż z body kuzyna.
Testowałem na dwóch obiektywach.
pokaż te zdjęcia
koniecznie z EXIFami i najlepiej wraz ze zdjęciami z tej drugiej a200
Aparat kuzyna już oddany, a mój zapakowany. Jedynie wieczorem rozpakuje i coś napstrykam.