Podziel się wrażeniami!
Cześć
Podłączyłem obiektyw pod A6700 i okazuje się, że AF nie trafia w punkt tylko dalej (klasyczny BF)
Czy jest jakaś możliwość samodzielnej kalibracji szkła w body czy pozostaje serwis ?
Pozdrawiam
Dodam jeszcze, że obiektyw z A7III trafia w punkt
Cześć,
W aparatach bezlusterkowych nie powinien w ogóle występować problem FF/BF. Sprawdziłbym na pewno kwestie aktualizacji oprogramowania w body i w obiektywie - jeśli nie są najnowsze to zalecam dokonać tej czynności.
Jeśli nie pomaga to proszę sprobować innych ustawień systemu AF (tryb, wielkość punkty AF) - jeśli problem nieprawidłowego ustawiania będzie się powtarzał to pozostaje oddać sprzęt do serwisu by ustalić precyzyjnie przyczynę niepokojących objawów.
Pozdrowienia 
Pozdrowienia 
Sprawdziłem i wygląda, że w obiektywie jest najnowsze oprogramowanie (Ver.03) . Jeszcze potestuję, ale chyba będę musiał oddać do serwisu., Dziwne tylko, że z A7III trafił idealnie, aw A6700 tylko z tym szkłem jest problem.
ktoś mi wytłumaczy przy okazji jak się poprawia literówki (w tym przypadku bezsensowne jedno zdanie) lub wykasowuje, aby dodać ponownie? Edycja nie działa, a kasowania brak lub dziwnie może się nazywać