Podziel się wrażeniami!
Witam serdeczni wszystkich.
Od niedawna jestem posiadaczem Sony Alpha 580 z ob. Sony 18-55mm. Szczerze mówiąc jestem laikiem ale zdecydowałem się od razy na aparat troszkę bardziej zaawansowany. Zamierzam zacząć od zdjęć w ruchu mianowicie sportowców, może jakieś portrety, natura i makro no i wiadomo zdjęcia rodzinne. W związku z tym chciałbym prosić wszystkich o pomoc w doborze akcesoriów. Obiektywy jakie do czego oraz czy do zdjęć na halach sportowych będzie mi potrzebna lampa?? Serdecznie wszystkich pozdrawiam i z góry dziękuję
milros napisał(a):
Od niedawna jestem posiadaczem Sony Alpha 580 z ob. Sony 18-55mm. Szczerze mówiąc jestem laikiem ale zdecydowałem się od razy na aparat troszkę bardziej zaawansowany. Zamierzam zacząć od zdjęć w ruchu mianowicie sportowców, może jakieś portrety, natura i makro no i wiadomo zdjęcia rodzinne. W związku z tym chciałbym prosić wszystkich o pomoc w doborze akcesoriów. Obiektywy jakie do czego oraz czy do zdjęć na halach sportowych będzie mi potrzebna lampa?? Serdecznie wszystkich pozdrawiam i z góry dziękuję
milros napisał(a):
Piotruso! Jesteś WIELKI!
Wesołych Świąt!
Lajam napisał(a):
Piotruso! Jesteś WIELKI!
Wesołych Świąt!
Dziękuje bardzo za pomoc. Co do zdjęć na halach to chodziło mi dokładnie o siatkarzy bo bardzo interesuje mnie ten sport wiec z tego co napisałeś czeka mnie dużo nauki. Czyli wychodzi na to że mam próbować tym co mam a dopiero jak się czegoś nauczę to dopiero mam się zastanowić nad jakimś lepszym sprzętem?? zgadza się?
milros napisał(a):
dopiero jak się czegoś nauczę to dopiero mam się zastanowić nad jakimś lepszym sprzętem?? zgadza się?
milros napisał(a):
Dziękuje bardzo za pomoc. Co do zdjęć na halach to chodziło mi dokładnie o siatkarzy bo bardzo interesuje mnie ten sport wiec z tego co napisałeś czeka mnie dużo nauki. Czyli wychodzi na to że mam próbować tym co mam a dopiero jak się czegoś nauczę to dopiero mam się zastanowić nad jakimś lepszym sprzętem?? zgadza się?
Pisałeś Piotruso o Sony 70-300mm f/4.5-5.6 G SSM (SAL-70300G) ja znalazłem na allegro Sony75-300mm f/4.5-5.6 (SAL-75300) !!! http://allegro.pl/show_item.php?item=1380096929
Jaka jest różnica pomiędzy tymi sprzętami i w ogóle czy warto kupować sprzęt na allegro czy inwestować w sprzęt nowy. Precyzując możliwości mam całkiem spore i jestem w stanie wydac około 2ooozł na obiektyw ale muszę być przekonany. Może to pomoc gdy będę sięgać porady w przyszłości
milros napisał(a):
Sony 70-300mm f/4.5-5.6 G SSM (SAL-70300G) ja znalazłem na allegro Sony75-300mm f/4.5-5.6
milros napisał(a):
w ogóle czy warto kupować sprzęt na allegro czy inwestować w sprzęt nowy.