Podziel się wrażeniami!
1. możliwe? i sensowne?
2. jak uruchomić menu serwisowe w a500 - chodzi mi o ustawienia focusa pryz BF lub FF
niemożliwe.pawelsteliga napisał(a):
1. możliwe? i sensowne?
pawelsteliga napisał(a):
2. jak uruchomić menu serwisowe w a500 - chodzi mi o ustawienia focusa pryz BF lub FF
1. niemożliwe z jakiego powodu? bo fizycznie możliwe jak najbardziej.
2. co tak magicznego robi serwis Sony, w Pentaxie to możliwe poprzez debug-mode i zmianę w um./ mikrometrach/
pawelsteliga napisał(a):
1. niemożliwe z jakiego powodu? bo fizycznie możliwe jak najbardziej.
pawelsteliga napisał(a):
2. co tak magicznego robi serwis Sony, w Pentaxie to możliwe poprzez debug-mode i zmianę w um./ mikrometrach/
1.brak tylnego kółka nastaw w A500 nie powoduje dysfunkcjonalności funkcji debug-mode - czyli jak w temacie,
2.piszesz ze "Sony nie udostępnia tej opcji" a za chwile : "....z mikroregulacją dostępną w Sony to jak na razie 850 i 900.
wiec udostępnia czy nie udostępnia. Rozumiem tez iż wzorcowy układ do kalibracji można zastąpić z takim samym powodzeniem wydrukowana skala celności AF i odpowiednim ustawieniem aparatu przy "regulacji"
No chyba ze serwisy Sony dysponują magicznymi różdżkami.
Jesteś na forum użytkowników SONY. Nie jest to platforma komunikacji klient=>SONY=>klient.
pawelsteliga napisał(a):
2.piszesz ze "Sony nie udostępnia tej opcji" a za chwile : "....z mikroregulacją dostępną w Sony to jak na razie 850 i 900.
wiec udostępnia czy nie udostępnia. Rozumiem tez iż wzorcowy układ do kalibracji można zastąpić z takim samym powodzeniem wydrukowana skala celności AF i odpowiednim ustawieniem aparatu przy "regulacji"
magiczny soft i magiczny sprzęt. Pozdrawiam czarowników z żytniej.pawelsteliga napisał(a):
No chyba ze serwisy Sony dysponują magicznymi różdżkami.
a ty chciałeś zapytać czy potrolować? Skoro wiesz lepiej to napisz.
kolego, jak nie masz nic mądrego do dodania , to nie pisz.
ewentualnie z problemami to na prv
pawelsteliga napisał(a):
kolego, jak nie masz nic mądrego do dodania , to nie pisz.
ewentualnie z problemami to na prv
a ja cie proszę o pisanie w temacie