Podziel się wrażeniami!
Więc tak. Za jakiś czas będę chciała nabyć nowy obiektyw do mojego sony alfa 300 (jak na razie jest z kitem 18-70). I właśnie jako, że jeszcze nie jestem zbytnio rozeznana w różnorodnościach obiektywów chciałam spytać co polecacie. Chciałabym fotografować naturę a w szczególności różne ptaki, sarny i ogólnie zwierzęta, czasem pewnie również krajobrazy (jak mniemam potrzebny będzie teleobiektyw). Więc co możecie polecić dla laika?(który jest uparty i z czasem wszystkiego się nauczy )
Tadeusz napisał(a):
A Sigma 70-300, też nie kręci. Mordką
krzyho4 napisał(a):
ok sorki , ze pozwolilem sobie napisac swoje uwagi
Zaraz to ja będę kręciła mordką- od tego waszego technicznego języka . Zrobiłam wczoraj kilka fotek moją nową armatką- zobaczyłam niebo w porównaniu z moim "kitusiem". Ale i tak go cenię bardzo za to , co udło mi się z niego wcześniej wycisnąć...
PS. Nadal proszę o rady : jakie filtry , jaka lampa do mojego kompleciku?
ela71 napisał(a):
ela71 napisał(a):
:c3 Zaraz to ja będę kręciła mordką- od tego waszego technicznego języka
Wybacz naszą dyskusję, ale jak podejdziesz na spokojnie, to... tam też sa informacje
Sprawdziłam cenę lampeczki- od 838 zł w górę. Mój Mikołaj zbankrutuje , albo przyniesie ją dopiero Zajączek . Ale nadal czekam na praktyczne porady- czego sięwystrzegać jak ognia, bo szkoda czasu na robienie głupot.
: Udanych zdjęć!
(pochwal się w galerii)
ela71 napisał(a):
A jak taką galeryjkę założyć? bo wiem gdzie , ale zmniejszenie zdjęć do 29 kb sprawia mi kłopot niemały... . To samo z awatarkiem....
Galerię zakładamy w dziale Foto Galeria
Zapoznaj się z Zasady wstawiania zdjęć do Foto Galerii Forum Sony
A co do zmniejszania zdjęć polecam Ci FastStone Image Viewer Sam używam i jestem zadowolony
Edit: kris był szybszy
Starosta! A jak to zrobić aby pod moim postem pokazywały się takie napisy jak Ty masz? (sony alfa, cytat itp - link do fotogalerii...)