Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mam taką sytuację:
Chcę udać się do pobliskiego studia fot aby podszkolić się w zdjęciach studyjnych.
Problem polega na tym, iż reszta moich znajomych w tym studio korzysta z zewnętrznych wyzwalaczy(bezprzewodowych) dołączanych na korpus. Niestety, do mojej 350 ten wyzwalacz nie podejdzie, ze względu na inne gniazdo/szynę.
Wyczytałem, że jest coś takiego jak funkcja błysku bezprzewodowego. Czy to się sprawdzi do wyzwalania tych lamp tak samo jak ten wyzwalacz zewnętrzny? I co trzeba zrobić aby to działało? Mile widziane alternatywy.
Proszę o pomoc i z góry dziękuje za odpowiedzi.
funkcja wl polega na tym że lampą wbudowaną w korpus za pomocą jej błysku możesz wyzwolić lampy błyskowe systemowe lampy domyślam się że w studio są studyjne lampy ich wl nie wyzwoli potrzebna jest radiówka...
P.S. tak ciężko zajrzeć do instrukcji i spr co to jest wl i jak działa?
kucaj napisał(a):
Chcę udać się do pobliskiego studia fot aby podszkolić się w zdjęciach studyjnych.
Problem polega na tym, iż reszta moich znajomych w tym studio korzysta z zewnętrznych wyzwalaczy(bezprzewodowych) dołączanych na korpus. Niestety, do mojej 350 ten wyzwalacz nie podejdzie, ze względu na inne gniazdo/szynę.
Wyczytałem, że jest coś takiego jak funkcja błysku bezprzewodowego. Czy to się sprawdzi do wyzwalania tych lamp tak samo jak ten wyzwalacz zewnętrzny? I co trzeba zrobić aby to działało? Mile widziane alternatywy.
Dzięki. W takim razie poszukam tego.
piotruso napisał(a):
Edit: Wrrrrrr, Pawel, a Ty nie powinienes juz spac? Jak Ty dojedziesz?
Znowu ktos mnie uprzedzil, nie moge szybko stukac na PDA