Podziel się wrażeniami!
Witam !!!
Przy użytkowaniu NEX-5 zauważyłem, że po pewnym czasie wyświetlacz zaczął mi zachodzić (tak jakby parą). Pojawiły się na nim plamy. Co może być przyczyną ??? Jak to usunąć ???
napisałem raz, napiszę drugi: najlepszą ochroną ekranów przed wieloma nieszczęściami jest szybka GGS. Nie słyszałem, by ktokolwiek był zawiedziony.
tomros7 napisał(a):
I wyświetlacz jest objęty gwarancją. Problem tylko będzie potem, po gwarancji ???
Ciekawe, mam nadzieję że moja nie ma takiej folii...bo faktycznie wygląda to paskudnie jak się odkleja...
Sama folia z ekranu nie odejdzie....co to, to nie.
Twoja 35 ma na 100% folię, tyle że ona raczej pozbawiona jest przypadłości którą miały pierwsze Nexy. Możesz się przyjrzeć z bliska - zobaczysz, że folia ochronna tam jest.
Mam 35 prawie 3 miesiące i ekran wygląda jak nowy, a czyszczony był kilka razy - nawet płynem do optyki.
kris napisał(a):
Zelmer napisał(a):
??? naprawde tak sie dzieje? Wiecie moze czy to jest ten sam ekranik co w NEX-7?
Ja u siebie jeszcze nic takiego nie zauwazylem, ale mam go dopiero 2 tygodnie....
ja polecam kupić szybkę GGS. Jedyne słuszne rozwiązanie dla ekraników
w nex 7 jest to samo
koledze poleciłem ten wspaniały aparat kupił w maju i już ma to co w innych nex-ach z tyłu na ekranie dobrze lajam że zrobiłeś takie doswiadczenie jak będę w Hamburgu to powiem mu by się nie martwił
janusz
Witam. Mam podobny problem tylko ze z HX100 V i nie wiem jak z nim sobie poradzic. Aparat nie jest juz na gwarancji. A czy naklejenie foli dostepnych na aukcjiach ( ************************************* ) pomoze? Czy zostaje tylko serwis? Jesli tylko serwis to moze ktos sie orientuje jaki to moze byc koszt?
Powód edycji: post zawierał link do strony służącej celom komercyjnym.
Ta informacja daje nadzieję Mam jednak wątpliwość, czy w nex 5t nie zaburzy to pracy ekranu dotykowego? A może zmiana folii nie ma z tym nic wspólnego?