Podziel się wrażeniami!
czyżby ktoś wysłuchał moje prośby? wszystko super tylko czemu nie FF
-15.2Mpx APS-C CMOS Exmor "R" sensor
-ISO 100-12.800 -ISO 100-12.800
-6.5 frame per second -6.5 Frame per second
-New high speed flash sync -New high speed flash sync
-9 double cross f/2.8 AF sensor (23 total AF sensor) -9 Double cross f/2.8 AF sensor (23 total AF sensor)
-New metering and AF sensor with tracking and previous focus -New metering and AF sensor with tracking and previous focus
-Dual AF Ultr-Speed motor
-Wi-Fi built-in
acinloop napisał(a):
Dlatego uważam że takie przepłacanie jest zbędne, do nagrywania filmów służy kamera!
acinloop napisał(a):
Ktoś, kto kupuje lustrzankę z możliwością nagrywania filmów powinien to traktować jako dodatek/ bajer.
acinloop napisał(a):
z drugiej strony; nie jeden raz taka osoba zabłyśnie tekstem: "a moja lustrzanka nagrywa filmy"
ripride napisał(a):
uwierz, że za kilka lat nie bedzie to powodem do dumy, lecz oczywistością. czy dziś ktokolwiek się chwali tym, że jego telefon robi zdjęcia?
Miałem sporo czasu i poczytałem sobie trochę. I jakoś tak mnie tknęło zapytać:
Kolega ripride foci coś czasem czy tylko podniecają go nowinki techniczne same w sobie?
Bez osobistych wycieczek
ripride napisał(a):
skoro do nich siegasz znaczy też, że jednak czymś je nagrywasz. jak sądze osobnym urzadzeniem.
ripride napisał(a):
czasy kiedy elektorniczne urzadzenia miały spełniąc wyłacznie jedną określoną funkcje minieły.dotyczy to także aparartów, które przestały być sprzetem wyłacznie do focenia.
ripride napisał(a):
czy dziś ktokolwiek się chwali tym, że jego telefon robi zdjęcia?
ripride napisał(a):
zupełnie nie rozumiem tego dzikiego oporu przed poszerzaniem funckjonalności sprzetu fotograficznego
ripride napisał(a):
obecnie dodatek, udogodnienie - a wkótce standard.
ripride napisał(a):
uwierz, że za kilka lat nie bedzie to powodem do dumy, lecz oczywistością.
Tomek69N napisał(a):
Kolega ripride foci coś czasem czy tylko podniecają go nowinki techniczne same w sobie?
za Wikipedią:
Zdjęcie fotograficzne (zdjęcie, fotografia) – ogólna nazwa czegoś, co zostało sfotografowane, czyli sam obraz zapisany dowolną techniką fotograficzną.
ano ucieszyło by ale, ale umieszczenie możliwości nagrywania filmów, w najmniejszym stopniu nie ogranicza technicznych możliwości do starań o lepsze ISO. co innego ze ze względów marketingowych i zwykłej wygody producenci koncentrują się właśnie na filmach. zakładam, ze gdy te staną się standardem potem uwaga zostanie zogniskowana na ISO.
... co widać już na pierwszy rzut oka patrząc w moja stopkę - wprost roi się tam od gadzedziarskiego sprzętu i akcesoriów. w dodatku same nowinki
ripride napisał(a):
ano ucieszyło by ale, ale umieszczenie możliwości nagrywania filmów, w najmniejszym stopniu nie ogranicza technicznych możliwości do starań o lepsze ISO. co innego ze ze względów marketingowych i zwykłej wygody producenci koncentrują się właśnie na filmach. zakładam, ze gdy te staną się standardem potem uwaga zostanie zogniskowana na ISO
no widzisz, a do C 500D tez dali kamere i nie sypie się nic. wpadki sie zdarzaja kazdemu producentowi bez wzgledu na to czy stosuje powazniejsze innowacje czy tez nie - poczawszy od najprostszch kompaktow (niedawna historia z odpadajacym elementem kompaktu Sony chyba z serii W) do flagowych produktow (5D mark II i czarne plamy). Gdyby zakładać, że dodawanie i ulepszanie funkcjonalności (ktore oczywiscie ma swoje koszty) bedzie prowadzic do zaniedbań i niedoróbek w innych sferach to dalej bysmy byli w erze fotografii analogowej.
pzdr.
ripride napisał(a):
... co widać już na pierwszy rzut oka patrząc w moja stopkę - wprost roi się tam od gadzedziarskiego sprzętu i akcesoriów. w dodatku same nowinki
poki co jedyne co sie lamie to argumenty przeciwnikow filmowania w lustrach - nie, bo nie.
jesli nie naciski ze strony uzytkownikow to wymusi to na nich konkurencja.
ej, a ty przepadkiem nie jestes GADZECIARZEM???
ale przeciez to juz jest faktem. tylko czekac az ci ktorzy jeszcze ich nie maja dolacza do liderow.