Podziel się wrażeniami!
Witam
Według was jakie najlepsze obiektywy do kręcenia filmów do A55 oraz następne pytanie czy są jakieś już do niego mikrofony aby lepiej był nagrywany dźwięk
B4rtek napisał(a):
Witam
Według was jakie najlepsze obiektywy do kręcenia filmów do A55
Michel napisał(a):
B4rtek napisał(a):
Witam
Podobno najlepszy, bo dedykowany do kręcenia filmów, jest SEL18200. Tylko dość drogi...
po przeczytaniu wielu opini Samyangi wszystkie manualne ja jak dostane A55 mam zamiar przetestować z flintą , 17-35/2,8-4 , 50/1,8 + 18-70/3,5-5,6
Tadeusz napisał(a):
Michel napisał(a):
B4rtek napisał(a):
Witam
Podobno najlepszy, bo dedykowany do kręcenia filmów, jest SEL18200. Tylko dość drogi...
I nie pasuje do 55 ...
Ja bym się zainteresował Sigma 18-50mm f/2.8-4.5 DC OS HSM
Ma stabilizację, więc będziesz mógł kręcić stabilizowane 29 minut za jednym zamachem (to czy ktoś wytrzyma oglądanie takiej długiej sekwencji to inna sprawa )
Ma silnik ultradźwiękowy, więc szkiełka nie powinno być słychać na nagraniach.
I ma całkiem niezłe światło więc będzie nadawać się do fotografii w domu przy sztucznym świetle.
Jest tylko jeden problem - trzeba będzie przejść się do salonu Sigmy i poprosić o przerobienie szkiełka (na szczęście: za darmo) pod nową alfę.
Jest tylko jeden problem - trzeba będzie przejść się do salonu Sigmy i poprosić o przerobienie szkiełka (na szczęście: za darmo) pod nową alfę.