anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

obiektywy do kręcenia filmów

B4rtek
Początkujący

obiektywy do kręcenia filmów

Witam
Według was jakie najlepsze obiektywy do kręcenia filmów do :c56 A55 oraz następne pytanie czy są jakieś już do niego mikrofony aby lepiej był nagrywany dźwięk

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
Mi.chel
Użytkownik

B4rtek napisał(a):

Witam
Według was jakie najlepsze obiektywy do kręcenia filmów do :c56 A55

Podobno najlepszy, bo dedykowany do kręcenia filmów, jest SEL18200. Tylko dość drogi...

Michał Koziara
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Michel napisał(a):

B4rtek napisał(a):

Witam

Podobno najlepszy, bo dedykowany do kręcenia filmów, jest SEL18200. Tylko dość drogi...

I nie pasuje do :c56 55 ...

------------------------------
fotoamator
B4rtek
Początkujący

po przeczytaniu wielu opini Samyangi wszystkie manualne ja jak dostane A55 mam zamiar przetestować z flintą , 17-35/2,8-4 , 50/1,8 + 18-70/3,5-5,6

profile.country.PL.title
Mi.chel
Użytkownik

Tadeusz napisał(a):

Michel napisał(a):

B4rtek napisał(a):

Witam

I nie pasuje do :c56 55 ...

Ups... :c46
Mea culpa, nie wiem czemu w temacie "widziałem" Nex-a :-(

Michał Koziara
profile.country.pl_PL.title
SkywalkerPL
Początkujący

Ja bym się zainteresował Sigma 18-50mm f/2.8-4.5 DC OS HSM
Ma stabilizację, więc będziesz mógł kręcić stabilizowane 29 minut za jednym zamachem (to czy ktoś wytrzyma oglądanie takiej długiej sekwencji to inna sprawa ;) )
Ma silnik ultradźwiękowy, więc szkiełka nie powinno być słychać na nagraniach.
I ma całkiem niezłe światło więc będzie nadawać się do fotografii w domu przy sztucznym świetle.

Jest tylko jeden problem - trzeba będzie przejść się do salonu Sigmy i poprosić o przerobienie szkiełka (na szczęście: za darmo) pod nową alfę.

:slight_smile:
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Jest tylko jeden problem - trzeba będzie przejść się do salonu Sigmy i poprosić o przerobienie szkiełka (na szczęście: za darmo) pod nową alfę.

Niekoniecznie. Z informacji na stronie sigmy wynika, że tylko część obiektywów możne mieć problem z współpracą z A33 i A55. Przed zakupem trzeba podpiąć i sprawdzić.