Podziel się wrażeniami!
Witam.
Odkryłem paskudną rysę na samym środku wyświetlacza. Jest dosyć głęboka i długa - irytuje mnie to strasznie. Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł jak się jej pozbyć?
Nie wiem jak ten plastik zareaguje na pasty do czyszczenia ekranów telefonów komórkowych lub podobnych specyfików...
pzdr
Pozbyć się jej możesz wg mnie tylko w serwisie C.S.I.
Nie da się takiej plamki "zapastować, można jedynie wymienić cały wyświetlacz, koszt takiej wymiany musisz ponieść Ty Jak przypadki z forum wskazują, wymiana wyświetlacza to ok. 300 zł.
I tu powstaje pytanie: czy warto?
Wg mnie, jeśli nie ma to wpływu na zdjęcia, to nie
Nie jestem przesadnym estetą - wprost przeciwnie. Nie wydam 300pln na wymianę bo jak słusznie zauważyłeś "po co"? Myślałem jednak o jakiejś paście np:
http://www.allegro.pl/item753247088_pas ... cd_5g.html
i stąd moje pytanie czy ktoś używał i z jakim skutkiem?
30 pln mogę zainwestować
Nie jestem przesadnym estetą - wprost przeciwnie. Nie wydam 300pln na wymianę bo jak słusznie zauważyłeś "po co"? Myślałem jednak o jakiejś paście np:
http://www.allegro.pl/item753247088_pas ... cd_5g.html" target="_blank
i stąd moje pytanie czy ktoś używał i z jakim skutkiem?
30 pln mogę zainwestować
Witam.
Jestem z zawodu jubilerem i na co dzień mam do czynienia z pastami polerskimi.
Opis tej aukcji z Allegro wygląda bardzo różowo,tylko zastanawiam się czy ten co to sprzedaje używał jej kiedyś?
Po pierwsze watką to sobie można okulary z kurzu przetrzeć.
Po drugie do tego typu ekranu trzeba by było dobrać odpowiednią pastę a tu trzeba by było paru prób.
Po trzecie potrzebny do wypolerowania jest sprzęt wysoko obrotowy z regulacją + odpowiednia szczotka z filcu + baranek.
Następny problem to temperatura która wydziela się przy polerowaniu.
Czy nie uszkodzi przez to się ekran technicznie.
W telefonach niektórych marek szkiełka są z plastiku i po prostu materiał lubi się topić od temperatury .
Nasze ekrany wykonane są ,tak myślę chyba ze szkła a to już naprawdę jest zabawa żeby usunąć głęboką rysę.
Poleruję stal nierdzewną,mosiądz,aluminium,żelazo,srebro i złoto i powiem,że więcej jest zabawy z wypolerowaniem szkła niż z metalami o których wspomniałem.
Odradzam jakąkolwiek zabawę.
Sam mam głęboką rysę i nie zabrałem się za jej usunięcie.
Zastosowałem folię i ślad po głębokiej rysie znikną .
Aktualnie folię usunąłem i przykleiłem szybkę.
Rysę widać ale w słoneczny dzień lepsza jest przez nia widoczność.
Pozdrawiam.
Podziękował foni-r . Zatem pomysł pasty zarzucam. Jak pisałem estetą tak wielkim nie jestem a nie mam zamiaru urządzać eksperymentów - z chemii byłem słaby zawsze
Poszukam sobie szybki i po problemie.
Pozdrawiam
Witam.
Przez pierwszy miesiąc od porysowania byłem wściekły na siebie.
Zwłaszcza,że rysa zrobiła się przy nakładaniu oryginalnej plastikowej osłony Sony.
Jakieś małe ziarnko piasku było przyklejone [nie zauważyłem.
I jak wsuwałem zadrapałem ekran.
Dziś już się przyzwyczaiłem i jak ktoś się pyta to odpowiadam,że Sony robi tak oryginalnie.
Pozdrawiam.
witam
mam pytanko właśnie dotyczące tych plastikowych osłonek...
gdzie to można zakupić poza e-buy i czy się sprawdza w praktyce?
a jeśli nie to czym lepiej zabezpieczyć wyświetlacz?
luna1227 napisał(a):
a jeśli nie to czym lepiej zabezpieczyć wyświetlacz?
thanks