Podziel się wrażeniami!
Witam ,
Jestem na forum pierwszy raz więc z góry przepraszam jeśli zdublowałam temat No więc mam problem ze swoją 550... Kiedy aparat jest na statywie to miga mi rączka steady shot - nie ma skali, ale rączka miga. Funkcja w menu wyłączona... Co to może znaczyć? Statyw mam raczej oki bo zainwestowałam w velbon sherpa 600R. Wyłączenie i włączenie aparatu nic nie dało, cały czas na statywie miga.
Niedawno kupiłam ten aparacik więc jestem amatorem, ale bardzo mi się podoba fotografia - czy znacie może strony gdzie można czegoś się nauczyć?? Oczywiście oprócz ćwiczeń na stronie sony - są bardzo przydatne, proszę o więcej
Dziękuję z góry za odpowiedź, szczególnie na pierwsze pytanie.
Pozdrawiam
Czytałam, ale dopiero to co napisaliście rozjaśniło mi sprawę - czytając instrukcję właśnie pomyślałam że coś z aparatem jest nie tak, skoro jest na statywie a miga - a napisane jest że jeśli miga to trzeba skorzystać ze statywu Po prostu zrozumiałam, że jeśli aparat jest na statywie to rączka nie powinna migać bo nie ma drgań
pzdr
ja dodatkowo słyszałem że nawet jest zalecane wyłączenie stabilizacji na statywie bo system steady shot sam wtedy na siłę doszukuje się drgań i rusza matrycą, ale nie wiem ile w tym prawdy
TMiN napisał(a):
ja dodatkowo słyszałem że nawet jest zalecane wyłączenie stabilizacji na statywie bo system steady shot sam wtedy na siłę doszukuje się drgań i rusza matrycą, ale nie wiem ile w tym prawdy
Tak, nawet w instrukcji jest tak napisane. Dlatego myślałam że jak wyłączę SS to nie będzie rączki a już na pewno nic nie będzie migało A tu masz Ale już rozumiem.
a bardzo możliwe.... zazwyczaj wyrywkowo czytam instrukcję
lui88 napisał(a):
Niedawno kupiłam ten aparacik więc jestem amatorem, ale bardzo mi się podoba fotografia - czy znacie może strony gdzie można czegoś się nauczyć??