Podziel się wrażeniami!
Mam Sony 230 od pewnego czasu gdy zrobię zdjęcie wychodzą na nim czarne plamy proszę o pomoc
Witam,
Zapewne pojawiają się na niebie i innych gładkich i jasnych przestrzeniach w trakcie uzywanie przysłon od f/8 w górę?
Jeśli tak, to masz brudną matrycę. Kup sobię gruszkę(klik) I w trybie czyszczenia przedmuchaj nia matryce;]
Zapewne kuraq ma rację, jednak, z opisu nie wynika czy to o to chodzi. Zawsze w takim wypadku (gdy chodzi o dziwne lub niepożądane efekty na zdjęciu) ,warto wstawic zdjęcie przykładowe.
Więc pożyczyłem gruszkę i w wizjerze ciągle widać te plamy a na zdjęciach już nie wychodzą.
Smichu napisał(a):
Więc pożyczyłem gruszkę i w wizjerze ciągle widać te plamy a na zdjęciach już nie wychodzą.
A jak to wyczyścić ?
Czyli - najlepiej nauczyć się z tym żyć. Na zdjęcia matówka nie ma wpływu, a szkody można narobić dużo.
Matrycę warto utrzymywać w czystości.
mam pytanko jesli bawie sie macro wmojej 230 jakich udoskonalen np w photoshopie moglbym uzywac, wciaz uwazam ze to zdjecie niejest az tak dobre jakie mogloby byc xD
miyagigk napisał(a):
mam pytanko jesli bawie sie macro wmojej 230 jakich udoskonalen np w photoshopie moglbym uzywac
miyagigk napisał(a):
wciaz uwazam ze to zdjecie niejest az tak dobre jakie mogloby byc