anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony A300 zimą

Par_Dez
Początkujący

Sony A300 zimą

Witam !
Czy ktoś ma pewne doświadczenia dotyczące fotografowania zimą ?
Generalnie chodzi tu o Sony , jak się sprawuje na mrozie - o ile w ogóle
można z tym aparatem wychodzić na mróz taki np. -10 C -15 .
W instrukcji jest napisane 0 - 45 stopni , czyli jak rozumiem nie wolno
wychodzić na mróz bo to jest aparat na dobrą pogodę. :D

12 ODPOW. 12
profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Witam :)
Ja nie bedę komentować tego co pisze KarolC , bo nie ma sensu :slight_smile:
Pstrykałem fotki w temperaturze -15 i nic się nie działo ( apatat A-300 ) ale robiłem :

Szczupic napisał(a):

...wystarczy zostawić w torbie foto bez otwierania by powoli wyrównała się temperatura

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
nismo-----
Początkujący

polecam... LINK

KarolC
Początkujący

acinloop napisał(a):

KarolC napisał(a):

Ale, wy ludzie macie problemy. Obchodzicie się z tymi swoimi aparatami jak z jajkiem. Ja tam robię swoim nawet jak pada deszcz, zostawiam go na słońcu, na zimnie itp i jakoś jeszcze żyje :) To tylko aparat. Trzeba kupić, wykorzystać na maksa i kupić następny ;)

Takie coś może napisać tylko i wyłącznie osoba nie szanująca swojej własności albo mająca hojnego sponsora.

Eee zaraz tam hojny sponsor :D Posiadanie pracy wystarcza. Po prostu nie przywiązuje się do sprzętu i kupuje aparat czy tam komputer, TV czy cos tam jeszcze na pol roku albo rok, sprzedaje i kupuje nowszy model :) Co to za frajda bawić się jednym aparatem 10 lat :c7
A co do glownego pytania to spokojnie A300 wytrzymuje mrozy. Jak byłem w górach to mój aparat praktycznie przez 3 dni był na mrozie około minus 20 stopni i jak go później po tygodniu włączyłem to śmigał aż miło :D