Podziel się wrażeniami!
Witam!
Widziałem ostatnio, że jest możliwość takiego połączenia niektórych aparatów z komputerem (za pomocą kabelka USB), że w chwilę po zrobieniu zdjęcia wyświetla się ono na ekranie naszego komputera w odpowiednim programie. Wiem, że taka możliwość jest w aparatach Canon.
Czy Sony Alpha też daje taką możliwość?
Konkretnie chodzi mi o Alpha 200.
Przykład takiego połączenia.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Tak. (warunkiem jest każdorazowe odłączenie usb) bo aparat nie działa jak aparat a pamięć przenośna
OsiRis napisał(a):
Tak.
"Remote Camera Control Ver.2.0*
Oprogramowanie umożliwiające fotografowanie aparatem podłączonym do komputera poprzez złącze USB oraz zmianę ustawień aparatu.
* Oprogramowanie obsługuje tylko aparat DSLR-A700"
To cytat z http://support.sony-europe.com/
Faktycznie nie można.
Dziękuję za zainteresowanie pytaniem i odpowiedź.
Pozdrawiam.
Nie wiem jak jest z A200 ale w A300 jak masz np. karetę tv z wejściem sygnału tv to po podłączeniu aparatu, na monitorze komputera masz to samo co na wyświetlaczu aparatu czyli możesz robić zdjęcia z LV na np. 22 calach i pewnie dało by się to ustawić na jako kamerę internatową...
Chodziło mi raczej o przechwycenie zdjęcia z aparatu do komputera aby móc je edytowac a nie o sam podgląd...
Tak czy siak, wiem już, że nie da się tego zrobić z A200.
pawelgrazawski napisał(a):
Chodziło mi raczej o przechwycenie zdjęcia z aparatu do komputera aby móc je edytowac a nie o sam podgląd...
Tak czy siak, wiem już, że nie da się tego zrobić z A200.
OsiRis mylisz się
Przeczytaj uważnie temat jeszcze raz.
Ja twierdzę, że Lajam się nie zagalopował
OsiRis napisał(a):
Lajam troszkę się zagalopował z tą "edycją" ale się da
przecież robisz foto zapinasz aparat do kompa.
@lajam jak mnie cytujesz to rób to dokładnie (by nie było niedomówień)
pawelgrazawski napisał(a):