anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Wyświetlanie zdjęcia na monitorze zaraz po zrobieniu zdjęcia

profile.country.de_DE.title
Bambi-----
Początkujący

Wyświetlanie zdjęcia na monitorze zaraz po zrobieniu zdjęcia

Witam!
Widziałem ostatnio, że jest możliwość takiego połączenia niektórych aparatów z komputerem (za pomocą kabelka USB), że w chwilę po zrobieniu zdjęcia wyświetla się ono na ekranie naszego komputera w odpowiednim programie. Wiem, że taka możliwość jest w aparatach Canon.
Czy Sony Alpha też daje taką możliwość?
Konkretnie chodzi mi o Alpha 200.

Przykład takiego połączenia.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Paweł
16 ODPOW. 16
spolnemesis1paejw
Początkujący

OsiRis napisał(a):

...chyba macie na tyle rozwinięty umysł...

Mam wrażenie Kolego, że próbujesz zaistnieć na siłę, produkując elaboraty i obrażając innych (ten niby sarkazm).
Gdybyś, jak sugerował Lajam, rzeczywiście uważnie przeczytał PIERWSZY post, dodatkowo obejrzał filmik na załączonym linku (masz chyba tak rozwinięty umysł), nie musiałbyś pisać tych wszystkich... tego co napisałeś.
I dodam - Lajam ma 100% racji.
A Twój "sposób" zna każdy użytkownik cyfrówki, Ameryki nie odkryłeś, i nie o to chodziło Pawłowi. O co natomiast chodziło Tobie, że się tak rozpisałeś, bóg jeden wie

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Osiris, nie mam zamiaru już Cię przekonywać bo idziesz ze swoimi teoriami w zaparte.

Jednego jestem pewien - nie pracowałeś z Remote Camera Control więc nie masz możliwości doświadczyć komfortu jaki oferuje ten program.

Pozdrawiam,

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Lajam :c4

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
OsiRis-----
Początkujący

mam również Canona
a to, co pisze autor, w dalszej części wypowiedzi - podtrzymuję dalej.

jeżeli pstryknie i chce mieć podgląd to tylko w ten sposób.

więc dopuście możliwości inne niż rozwiązania a700 itp.. bo to Wy sie upieracie że NIE można.

(choćby się tu wpisało 100 osób że Lajam ma racje -bo ma- w kwestii integracji aparatu do reszty się nie zgodzę - do czego mam również sposobność - bo o tym nikt nie wspomniał).
pozdro

Firianus
Początkujący

OsiRis miałem się nie odzywać w tym temacie, bo sądziłem, że wszytko zostało już powiedziane... Jednak ostatnią swoją wypowiedzią ubawiłeś mnie do łez :D

Mówisz, że masz również Canona- i co z tego? Myśli, że zyskasz szacunek, autorytet?
Twierdzisz, że masz sposobność do nie zgadzania się z opiniami innych- no i TYLKO tu masz rację- żyjesz przecież w państwie demokratycznym :nauseated_face: Ja będę jednak nawet 101 osobą, która powie Ci Lajam ma rację :flushed:

Twierdzisz uparcie, że po zrobieniu fotki, można podłączyć aparat, zgrać zdjęcie itd :smileytwisted:
Myślę, że wszyscy o tym wiedzą :nauseated_face: Wyobraź sobie, że fotograf w studiu robi Ci np.: fotkę legitymacyjną i co? Robi jedną, podłącza do kompa, sprawdza, robi drugą, trzecią...(chyba, że I była dobra). Mi to się jeszcze nie zdarzyło- były jedynie przypadki zastosowania
Remote Camera Control, ale z a700(i przyznam, że b. ciekawa możliwość)

Reasumując
Autorowi tematu chodziło jednak o co innego- o czym wspomniał już Lajam, nie ma tej funkcji w a200.

OsiRis-----
Początkujący

@Firianus - nie ma jak nabić sobie posta...
Fotograf zawodowiec nie kupuje a200 i fotograf zawodowiec nie robi jednego zdjęcia - im wcześniej to zrozumiesz tym wcześniej nie będziesz siał herezji po internecie...
a co do zaistnienia- Canon Digital IXUS 300 mam od 2002 roku ma podgląd na USB i nie muszę istnieć by rozumieć- wiedzieć co autor miał na myśli.

Czy ja napisałem że Lajam nie ma racji?

Może w końcu należało by zrozumieć że forum i pytanie forumowicza nie wywodzi się z braku umiejętności czytania instrukcji obsługi, a wywodzi się z chęci większego bądź głębszego wykorzystania swojego sprzętu.
Nie należy również zakładać, iż wiedza którą posługuje się (każdy) forumowicz jest taka, jaką byśmy chcieli lub zakładali że taką posiada.

acinloop
Nowicjusz

Firianus napisał(a):

Mówisz, że masz również Canona- i co z tego? Myśli, że zyskasz szacunek, autorytet?

Powiało chłodem http://klubkm.pl/forum/images/smilies/zmarzluch.gif
Ale o sooo chodzi :smileyquestion:
To już nie można mieć sprzętu z logo C???
http://klubkm.pl/forum/images/smilies/hihi.gif