Podziel się wrażeniami!
Na początek świeżo sfocony w pracy modraszek.Pozdrawiam.
Message was edited by: akamel-----
No ładnie, ładnie... Niestety z racji stanu zdrowia mego - chwilowo gile źle mi się kojarzą więc już sobie pójdę...
Oglądało się miło - fajne ptaszane
122 szkoda, że nie spojrzał w twoja stronę. no i chyba bym trochę kolorki podciągnęła.
Podsyciłbym kolorki, a mój monitor i tak dość mocno przesyca
Teraz w ramach przerywnika kilka fotek z klasztoru w Mstowie. Szkoda, że światło nie dopisało, ale co zrobić.
Brakuje mi w tych zdjęciach dbałości o detale. Dwa pierwsze nie są idealnie równe - przyjrzyj się głównej krawędzi kadru. Przy takich ujęciach wydaje mi się, iż idealna symetria jest więcej niż porządana - pokusilabym się o stwierdzenie, że jest wymagana.
124 - rozumiem, że chciałeś pokazać kontast między fragmentem budynku z piękną elewacją, a drzewami, z "elewacją" równie urzekającą. Jednak zupełnie niepotrzebny jest w tym kadrze kolejny fragment budynku - od załamania. Kadrowałabym tak, żeby go nie było. Niekoniecznie poprzez inne ujęcie - nawet w tym można by go "wyrzucić" obcinając prawą stronę i trochę dołu zdjęcia...
Colorful trochę chyba zbyt wielką wagę przywiązujesz do szczególików i drobiazgów(to jak szukanie na fotkach syfów z matrycy).Skup się bardziej na klimacie i pierwszym wrażeniu, jakie pozostawia obraz.Przecież na 126 najważniejsze jest umiejscowienie tej oblodzonej bramy i kłódki(zresztą zdjęcie robione z poziomu śniegu, w trybie LV), a nie idealna linia w górnej krawędzi. Przy takim robieniu zdjęcia, z tak ,,pogiętą" perspektywą, zawsze musi być jakiś kompromis. Dlatego też wcale nie starałem się niczego prostować, bo nie uważam tego za konieczne. Ot takie moje osobiste skrzywienie. Pozdrawiam i dzięki za tak dogłębną analizę zdjęć.
to, że napisałam tylko o tym, nie znaczy że nie zwróciłam uwagi na inne rzeczy
klimat klimatem - owszem, to jest pierwsza rzecz, alekażdy z nas ma "wyczulony" wzrok na coś innego. Ja osobiście zwracam bardo dużą uwagę na dbałość o kadr - dlatego napisałam, co napisałam - ot co
Colorful dzięki, że napisałaś .W ramach pewnego ,,manifestu" programowego
Pozdrawiam.
kominowo - drutowe - świetne! znakomita konwersja, świetnie złapane cmury i ten dym... Jeżeli miałabym się czegoś przyczepić to komina na ostatnim - albo bym go zlapala więcej, albo wcale. Po za tym detalem - bajka
Dzięki za odwiedziny.Dlaczego tylko takich warunków świetlnych nie było w Sulejowie czy Janowie Lubelskim. Takie rzeczy trafiają się najczęściej w pracy(całe tylko szczęście, że Alfa była w plecaku).Pozdraw.