Podziel się wrażeniami!
tutaj prowadzimy rozmowy dotyczące tego wątku:LINK
ja osobiście segreguje dodane zalaczniki przycisk "umieść w treści wiadomości"), aby byly w porządku rosnącym lub gdy chce umiescic zdjecie we wlasicwym miejscu.
ja wrzucając 3 zdjęcia o numerach np. 70,71,72
wstawiam najpierw 72, potem 71 i na końcu 70
wtedy jest dobra kolejność - niemniej jednak - to mały szkopuł
grunt, żeby numerować / nazywać zdjęcia (ze wskazaniem na to pierwsze)
To ja jeszcze zadam pytanie na rzecz, która mnie nurtuje od dłuższego czasu - mianowicie w jaki sposób można zmieniać tytuł swojej galerii?
Powiedzmy że dodałem po zdjęciach krajobrazów dodaję kolejne, tym razem z gołymi babami i chcę tak zatytułować właśnie moją galerię = w jaki sposób to zrobić?
zmiany tytułu możesz dokonać przez zmianę pierwszego posta w albumie
czyli klikasz na dole pierwszego posta "zmień" - a w edycji pojawi Ci się pole "Tytuł".
Po zmianie tytułu, klikasz "wyślij" - i tyle
No i "wszechno"
kris napisał(a):
ja wrzucając 3 zdjęcia o numerach np. 70,71,72
wstawiam najpierw 72, potem 71 i na końcu 70
wtedy jest dobra kolejność - nie mniej jednak - to mały szkopuł
grunt, żeby numerować / nazywać zdjęcia (ze wskazaniem na to pierwsze)
Ukłony Dla Krisa za stworzenie instrukcji, mam nadzieje, że teraz wszyscy będą się do tego stosować.
Dodałbym od siebie prośbę o wyostrzanie zdjęć po ich zmniejszeniu lepiej się je wtedy ogląda.
I jeszcze ku pamięci. Każdy własny post można edytować i poprawić ewentualnie błędy.
ja mam pytanie - czy można wrzucać dyptyki/tryptyki? czy trzeba je rozdzielać na pojedyncze zdjęcia?
można
właściwie to naszym ograniczeniem jest waga zdjęcia (256kb)
a rozmiar 800 pikseli przyjęliśmy z powodów takich że niektórzy użytkownicy używają urządzeń przenośnych i chodzi o skrócenie czasu transmisji