anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

akceleracja sprzętowa firfox 4 i IE9

kaza19
Początkujący

akceleracja sprzętowa firfox 4 i IE9

witam
właśnie ukazał się nowy Firefox i IE z akceleracja sprzętową ale niestety vaio nie mogą ja obsłużyć ze względu na stare sterowniki karty graficznej (najnowsze dla radeonów to 8.723.8.2-100920a-105610C-Sony). Żeby akceleracja sprzętową mogła być obsłużona potrzebne są sterowniki w wersji 10.6! Kiedy pojawia się nowe sterowniki mogące obsłużyć tą funkcjonalność? Ewentualnie czy jest jakieś inne rozwiązanie tego problemu?
pozdrawiam
kaza

7 ODPOW. 7
Przema2006
Początkujący

kaza19 napisał(a):

witam
właśnie ukazał się nowy Firefox i IE z akceleracja sprzętową ale niestety vaio nie mogą ja obsłużyć ze względu na stare sterowniki karty graficznej (najnowsze dla radeonów to 8.723.8.2-100920a-105610C-Sony). Żeby akceleracja sprzętową mogła być obsłużona potrzebne są sterowniki w wersji 10.6! Kiedy pojawia się nowe sterowniki mogące obsłużyć tą funkcjonalność? Ewentualnie czy jest jakieś inne rozwiązanie tego problemu?
pozdrawiam
kaza

Witaj

Mamy te same problemy :c71

Dla pocieszenia odsyłam do dyskusji :

viewtopic.php?f=74&t=6792
viewtopic.php?f=74&t=8700

Pozdrawiam
Miłego Dnia

kaza19
Początkujący

marne pocieszenie, z tych dyskusji nic nie wynika - to tylko gorzkie żale pod adresem Sony:(
rozwiązaniem jest wypuszczenie nowej wersji sterowników, ale o tych nic nie słychać.
Admini tez nic nie piszą, a to zły znak.
ogólnie do

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

kaza19 napisał(a):

Admini tez nic nie piszą, a to zły znak.

Jeśli traktujesz Forum jako platformę do wyrobienia oficjalnego stanowiska firmy Sony to przykro mi, ale jesteś w błędzie. W celu uzyskania oficjalnego stanowiska polecam pisać maile do Sony lub kontakt z Biurem Obsługi.

Forum to miejsce dla UŻYTKOWNIKÓW produktów marki Sony, aby mogli sobie swobodnie porozmawiać o użytkowanym/planowanym sprzęcie :)

Oczywiście na Forum są obecne osoby pracujące w Sony (granatowe nicki i podpis w stopce) - ich odpowiedzi są zwykle bardziej precyzyjne, ale nie są to inżynierowie Sony, więc pytania typu: "Dlaczego tak długo schodzi się z przystosowaniem tych sterowników?" zapewne zostaną bez odpowiedzi, albo zakończone domysłami z jednej czy drugiej strony. (pozwoliłem sobie częściowo zacytować wypowiedź Zimnego :) )

kaza19
Początkujący

Witam ponownie
Właśnie znalazłem rozwiązanie problemu akceleracji w Firefox 4 i IE 9.
Jest możliwość zainstalowania sterowników do karty graficznej na sony vaio w wersji 11.2!!!
Metoda jest bardzo prosta.
pobieramy sterowniki z tego linku
dla systemu 32-bitowego
dla systemu 64-bitowego
pobieramy program do dokładnego wymazywania sterowników z systemu
Następnie:
odinstalowujemy sterowniki z naszego systemu
restartujemy komputer i uruchamiamy w trybie awaryjnym
używamy programu Driver Sweeper do usunięcia pozostałości w systemie po sterownikach ati
uruchamiamy ponownie (włączamy w normalnym trybie)
instalujemy wcześniej ściągnięte sterowniki
restartujemy nasze vaio
nasza radość nie zna granic :c4

UWAGA
Sterowniki działają tylko na Windows 7!!!
Wszelkie modyfikacje wykonujesz na swoja odpowiedzialność
Pełna lista obsługiwanych kart graficznych i oryginalny tekst znajduje się pod tym adresem
Sterowniki są oryginalne, nie modowane

P.S.
U mnie wszystko ok, system stabilny (vgn-fw21z, radeon 3650)

Pozdrawiam i zachęcam do zabawy

Przema2006
Początkujący

Witajcie

Działa bezproblemowo i u mnie :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Pozdrawiam
Przemek

profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

Czy przez ten sposób opisany powyżej traci się gwarancje?

mieszk3
Początkujący

Wg mnie nie. Co ma oprogramowanie do sprzetu? Oryginalny sterownik, pasujacy do sprzetu. Najnowszy. Z jakiej racji mialbyc ja stracic? Rozumiem jak podkrecasz, ze sie przegrzeje sprzet, ale w tym wypadku to niemozliwe. Sam tak juz dawno zrobilem i smiga juz ponad rok.