Podziel się wrażeniami!
witam
właśnie ukazał się nowy Firefox i IE z akceleracja sprzętową ale niestety vaio nie mogą ja obsłużyć ze względu na stare sterowniki karty graficznej (najnowsze dla radeonów to 8.723.8.2-100920a-105610C-Sony). Żeby akceleracja sprzętową mogła być obsłużona potrzebne są sterowniki w wersji 10.6! Kiedy pojawia się nowe sterowniki mogące obsłużyć tą funkcjonalność? Ewentualnie czy jest jakieś inne rozwiązanie tego problemu?
pozdrawiam
kaza
kaza19 napisał(a):
witam
właśnie ukazał się nowy Firefox i IE z akceleracja sprzętową ale niestety vaio nie mogą ja obsłużyć ze względu na stare sterowniki karty graficznej (najnowsze dla radeonów to 8.723.8.2-100920a-105610C-Sony). Żeby akceleracja sprzętową mogła być obsłużona potrzebne są sterowniki w wersji 10.6! Kiedy pojawia się nowe sterowniki mogące obsłużyć tą funkcjonalność? Ewentualnie czy jest jakieś inne rozwiązanie tego problemu?
pozdrawiam
kaza
marne pocieszenie, z tych dyskusji nic nie wynika - to tylko gorzkie żale pod adresem Sony:(
rozwiązaniem jest wypuszczenie nowej wersji sterowników, ale o tych nic nie słychać.
Admini tez nic nie piszą, a to zły znak.
ogólnie do
kaza19 napisał(a):
Admini tez nic nie piszą, a to zły znak.
Witam ponownie
Właśnie znalazłem rozwiązanie problemu akceleracji w Firefox 4 i IE 9.
Jest możliwość zainstalowania sterowników do karty graficznej na sony vaio w wersji 11.2!!!
Metoda jest bardzo prosta.
pobieramy sterowniki z tego linku
dla systemu 32-bitowego
dla systemu 64-bitowego
pobieramy program do dokładnego wymazywania sterowników z systemu
Następnie:
odinstalowujemy sterowniki z naszego systemu
restartujemy komputer i uruchamiamy w trybie awaryjnym
używamy programu Driver Sweeper do usunięcia pozostałości w systemie po sterownikach ati
uruchamiamy ponownie (włączamy w normalnym trybie)
instalujemy wcześniej ściągnięte sterowniki
restartujemy nasze vaio
nasza radość nie zna granic
UWAGA
Sterowniki działają tylko na Windows 7!!!
Wszelkie modyfikacje wykonujesz na swoja odpowiedzialność
Pełna lista obsługiwanych kart graficznych i oryginalny tekst znajduje się pod tym adresem
Sterowniki są oryginalne, nie modowane
P.S.
U mnie wszystko ok, system stabilny (vgn-fw21z, radeon 3650)
Pozdrawiam i zachęcam do zabawy
Witajcie
Działa bezproblemowo i u mnie
Pozdrawiam
Przemek
Czy przez ten sposób opisany powyżej traci się gwarancje?
Wg mnie nie. Co ma oprogramowanie do sprzetu? Oryginalny sterownik, pasujacy do sprzetu. Najnowszy. Z jakiej racji mialbyc ja stracic? Rozumiem jak podkrecasz, ze sie przegrzeje sprzet, ale w tym wypadku to niemozliwe. Sam tak juz dawno zrobilem i smiga juz ponad rok.