Podziel się wrażeniami!
Witam,
Jestem szczęśliwym posiadaczem laptopa SONY VAIO VPCEH1Z1E. Niestety od pewnego czasu na ekranie pojawiają się dziwne pasy. Identyczne są na pasku zadań. To nie przeszkadza, ale zamykając wszystkie foldery i uruchamiając "pokaż pulpit" tapeta jest z przezroczystymi paskami mniej więcej przechylonymi pod kątem 45 stopni. Tak jest prawie za każdym razem. Jak się ich pozbyć trwale? Ruch myszką problem rozwiązuje ale tylko tymczasowo. Zmiana ustawień nic nie daje. Proszę o pomoc. Czy laptop należy oddać do serwisu? Był kupiony w jednym z salonów SONY.
Pozdrawiam,
Robert
Próbowałeś zaktualizować sterownik?
Witam,
Oczywiście zrobiłem to. Zamierzonego efektu nie osiągnałem. Wybrałem się do salonu SONY i tam mi wszystko po kilku minutach wyjaśniono. Sami sprzedawcy a raczej salesmans nie wiedzieli dlaczego tak jest. Okazało się, że Windows 7 tak ma. Sprawdzane było to na kilku laptopach włącznie z identycznym modelem jaki posiadam. W poprzednich wersjach Windowsa takich sytuacji nie było stąd moje wcześniejsze zaskoczenie - czy to kwestia matrycy czy karty graficznej. Na szczęście wszystko się wyjaśniło
Dzięki za odzew
Pozdrawiam,
Robert
Heh dobrą chwilę zajęło mi zanim połapałem o co chodzi.
Problemem jest oczywiście interfejs microsoftu - Aero. Możesz sprawdzić jak będzie na innej kompozycji kolorów, chociaż nie sądzę, że to pomoże. A jeżeli chcesz się całkiem pozbyć efektu szkła włącz sobie np. motyw "Podstawowy Windows 7".
Teraz już wszystko wiem . Moje obawy zostały rozwiane. Dzięki za podpowiedź.