anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Gry i gaśnięcie ekranu

Don007-----
Początkujący

Gry i gaśnięcie ekranu

jestem nowy i nie wiem czy dobry dział, więc jc nie wściekajcie się :P

Otóż podczas odpalania niektórych gier (w tym przypadku Batman Arkham Asylum) gra się normalnie, kiedy nagle gaśnie ekran, na monitorze pojawia się napis "brak sygnału", a kilka sekund później urywa się dźwięk. Mam laptop Sony Vaio z win7 64 kupiony rok i 3 miesiące temu (jeśli chcecie konkretną nazwę modelu musicie mi powiedzieć gdzie to się sprawdza :) ), oraz podczepiony monitor full hd LG. Grę reinstalowałem, spachowałem, a sterowniki karty graficznej był aktualizowane niedawno, a gra ma ponad rok, próba przykręcenia rozdzielczości też nic nie dała.
Jest coś, co mogę zrobić, czy "nie będzie działać i już"??

4 ODPOW. 4
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Problemu typu "brak sygnału" nie rozwiążesz wg mnie przeinstalowując sterowniki lub grę. Na początek posprawdzaj połączenia kablowe tzn same kable oraz wtyki. Jeśli masz taką możliwość sprawdź to samo podłączenie na innym przewodzie. Potem możesz sprawdzić monitor pod innym sygnałem. Jeśli wszystko będzie ok, to niestety będzie to problem z laptopem.

Nie grzeje się nadmiernie? Nie resetuje się? Nie zawiesza się? Problem występuje tylko przy tej grze?

Don007-----
Początkujący

Nie tylko przy tej, myślę że to faktycznie może być przegrzanie, bo komputer faktycznie był dość gorący gdy go musiałem resetować. Dobra dzięki tak czy siak

danielek-----
Początkujący

Efekt który opisujesz stwierdza faktycznie przegrzanie .

Co możesz zrobić ? Postawić laptop na podstawce chłodzącej .

Niestety laptopy nie mają zbyt dobrego chłodzenia a gry nieźle obciążają i kartę i procesor .

Kupiłem kiedyś laptopa z górnej półki , najwyższy możliwy procesor , najwyższa karta , najnowsze gry odpalały i grałem . Niestety nie długo przegrzał się na amen i nawet podstawka chłodząca mu nie pomogła .

Teraz do gier używam PC i to jest najlepsze rozwiązanie .

Ps.Nie sugeruj się producentem laptopa , bo czy to będzie sony ,acer , toshiba problem zawsze będzie , chyba że znajdziesz laptopa z chłodzeniem cieczą .

jsobolew
Początkujący

Czy te nowe sterowniki do karty graficznej pobrałeś przez VAIO update, czy jakoś nieoficjalnie wgrywałeś? Bo standardowe sterowniki ustawiają nieco niższe taktowanie karty graficznej by się właśnie nie przegrzewał komputer.