Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie.
jakiś rok temu, zakupiłem ten laptop. Kosztowal cos ponad 3 tyś.
Od samego początku były z nim problemy, nie chodziły słabe gry tak jak mają chodzić. Stwierdziłem że to wina karty graficznej, wiec zacząłem bawić sie w sterowniki, ale najwyraźniej to nie to, skoro problem dalej sie utrzymuje.
dam parę przykładów gier które testowałem :
wiedźmin 2 - nawet na low nie śmigało płynnie. tyczy się to wszystkich rozdzielczości.
Counter Strike - gra działa płynnie, występują dziwne zacięcia w niektórych momentach gry. (około 80 fps.)
Tibia! - ta gra też nie chodzi płynnie.
GTA 4 - o tej grze nawet pomarzyć nie mogłem. Ustawienia najniższe, a fps nie występowały powyżej 15.
League of Legends - 15 fps na ustawieniach wysokich.
Allods Online - też nie pogram.
---
Wiatraczek zbyt głośno chodzi jak dla mnie. Laptop jest głośniejszy od komputera stacjonarnego. Bateria nie trzyma więcej jak godzine. Nie mam już żadnych pomyśłów, próbowalem wszystkiego włącznie z reinstalem windowsa i wizyty u informatyka.
Teraz chce was zapytać czy może ktoś miał już podobne problemy jak ja, i czy jest w ogóle
sens, by iść z tym do serwisu.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Nie baw się w testowanie grami tylko odpal 3D Mark 06 i porównaj wynik z innymi tego typu kartami grafiki.
Niestety od czasów Core2Duo skończyły się zimne i ciche laptopy. Teraz procesory i karty grzeją się w laptopach jak małe reaktory atomowe :smileyevil:
Czasem można coś wziąć ze zintegrowaną grafą co potrafi być ciche w idlu ale to rzadko. Ale wtedy gry to raczej to starsze.
http://3dmark.com/3dm06/16591027;jsessi ... mhu2fhuans
moje wyniki. Nie wiem czy sa dobre.
Sprawdz w stresie taktowanie progremem Intel Procesor ID Utility moze masz tak jak ja ze w stresie spada ci taktowanie procesora (jak bym chciał lapka z taktowaniem procesora 0,92Ghz to bym 3 koła nie wydawał...)
barthinho napisał(a):
http://3dmark.com/3dm06/16591027;jsessionid=1vf87eyvzynwi1lbmhu2fhuans" target="_blank
moje wyniki. Nie wiem czy sa dobre.
Gdzie mogę się skontaktować z Vaio Link?
mam napisac na jakiś e - mail?
Infolinia techniczna VAIO-Link:
Godziny otwarcia:
Pn.-Pt. 09.00-17.00
Telefon: 0 801 382 462 lub 22 520 24 82
Strona pomocy: www.vaio-link.com