Podziel się wrażeniami!
Witam. Od października ubiegłego roku jestem posiadaczką laptopa Sony Vaio, od samego początku szczerze żałuję tego zakupu, miałam jednak nadzieję, iż lekarstwem na moje nerwy będzie serwis. Nic bardziej mylnego. Dnia 28.07.2014 roku odebrałam mój "wspaniały" złom po trzech miesiącach ( w tym okresie zdążyłam złożyć reklamację cztery razy, a żeby było śmieszniej ani razu nie dotarłam ze sprzętem do domu, już w sklepie okazywało się, że nie jest naprawiony). Na chwilę obecną posiadam "super" złom z systemem windows 8 gdzie przed pierwszą reklamacją informatyk męczył się przez tydzień aby wykonać aktualizację do windows 8.1. Niestety to jest mój najmniejszy problem. Od początku miałam problemy z zanikającym bluetooth oraz wi-fi, na dzień dzisiejszy o bluetooth mogę tylko pomarzyć natomiast wi- fi działa rewelacyjnie wręcz, nigdy czegoś takiego nie widziałam, roouter znajduje się dosłownie 1cm od laptopa a ja mam zasięg imponująco ograniczony albo też żaden, szczytem możliwości jest jedna malutka kreseczka zasięgu. Mam w domu 5 tel, dodatkowy laptop i tablet, które nie mają tak imponujących wyników co do wi-fi, bezczelnie wszystkie sprzęty "łapią" max zasięg. Czy ktoś może wyjaśnić mi jak to możliwe skoro serwis twierdzi, że wszystko jest w porządku i nie ma żadnego problemu tak więc kolejnej reklamacji przyjąć nie może? Czyżby mój pozostały sprzęt nawalił?
Niejednokrotnie przekonałam się, iż Sony nie potrafi wyprodukować nawet radia do samochodu czy też telefonu, przez 10 lat trzymałam się zasady "wszystko jest lepsze od Sony, trzymać się od tej firmy z daleka", i cóż mnie podkusiło żeby zaryzykować? Mam za swoje, niegdyś renomowana firma dziś produkuje śmieci a ja miałam złudną nadzieję, że przez te lata to się zmieniło. Wydałam prawie 3000 zł po to żeby to g... wywalić za balkon bo tak pewnie skonczy się żywot 'super" złomu (kolejnego) od Sony.
Piszę tutaj z nutką nadziei, że jednak znajdzie się geniusz, który potrafi mi pomóc i cudownie ( cud, to właśnie jest tu potrzebne) "wyleczy" me nerwy i sprawi,że złom "ożyje". Ja już nie mam ani siły ani nerw do tego. Gratulację dla Sony, z roku na rok coraz gorsze śmieci, tylko cena nieadekwatna.
Będę wdzięczna za chociażby chęci pomocy i rady, a SONY będę omijać szerokim łukiem i to samo radzę wszystkim Wam.
No proszę, kolejna niespodzianka, w chwili obecnej nie mogę wykonać żadnej aktualizacji, ani systemowej ani aplikacji,zawiesza się a płytka dotykowa zaczyna być bezdotykowa, extra, aż boję się pomyśleć czym jeszcze ten złom mnie zaskoczy.
Witaj,
Czy możesz podać model tego VAIO?
Pozdrawiam
Dziękuję.
Zgłosiłem Twoje problemy do Supportu Sony.
Proszę o cierpliwość, musimy poczekać na odpowiedź.
Pozdrawiam,
Witam:) a raczej ;(((
Mam podobny problem. Moj super laptop od poczatku nie wylapywal wifi. Router stał dosłownie tak jak u Ciebie 1 cm od lapka i polaczyc sie z netem mozna bylo tylko za pomoca kabla. Potem jakims cudem zaczal działac prawidlowo po interwencji personelu sony kiedy to calkiem przypadkowo zakupilismy telewizor tej firmy jeden z Panów byl uprzejmy poprawic cos w lapku i nagle zaczelo wylapywac wi fi. Teraz od jakiegos czasu ,jak to zwykl,e sam od siebie przestaje wylapywac wi fi, to takze znika dzwiek, czasem caly sie zawiesz. Robi sie to coraz czesciej i samoistnie znika. Kiedy po raz kolejny polaczenie z internetem bylo ogranczone postanowilam oddac go do serwisu. KObieta powiedziala ze bezwzglednie musze wymazac system i nastepnie przywrocic ustawienia fabryczne. Tylko ze problem polega na tym ze juz na poczatku laptop nie wylapywal wi fi wiec co to ma na celu skoro informatykiem nie jestem i nie "kopie" w systemie wiecznie cos zmieniajac. AAAAAAA i zapomnialam,. Dostałam myszke do laptopa i ta tez co jakis czas sie wiesza i w ogole lap jej nie wylapuje(czyzby blueth tez sie wiesza?). O co tu chodzi???? zastanawiam sie CZy firma sony powinna do zakupu dodawac od razu informatyka w prezencie? bo jak przecietny konsument ma sobie radzic z takimi problemami?
Prosze EKSPERTOW(sama jestem farmaceuta, wiec wiedze w tym temacie mam znikoma) o szybkie znalezienie zlotego sordka, bo mam wiele produktow sony(odtwarzacz mp3, dwa telewizory,aparaty 2) a ten laptop to jakas pomylka. NIe chcialabym przeniesc sie na konkurencyjne laptopy, ale jesli nie poprawicie czegos bd zmuszona to zrobic.
moj model SVE14A2M6E
berta11041 napisali:
Prosze EKSPERTOW(sama jestem farmaceuta, wiec wiedze w tym temacie mam znikoma) o szybkie znalezienie zlotego sordka, bo mam wiele produktow sony(odtwarzacz mp3, dwa telewizory,aparaty 2) a ten laptop to jakas pomylka. NIe chcialabym przeniesc sie na konkurencyjne laptopy, ale jesli nie poprawicie czegos bd zmuszona to zrobic.
Zgłoszenie z Twoimi uwagami skierowałem do Supportu Sony.
Pozdrowienia
Witam, posiadam podobny problem z wi-fi.
Proszę o kontakt mailowy (xxxxx@xx) w celu wymianu doświadczeń, ewentualnie wspólnego rozwiązania problemu.
*Wpis edytowano, ponieważ publikowanie prywatnych danych kontaktowych jest niezgodne z regulaminem forum.
Jedyne co możesz zrobić to sprzedać ten złom ale rozsądnych pieniędzy nie dostaniesz.
Support zalecił wykonanie przeinstalowania sterowników a w razie gdyby to nie pomogło zalecano recovery systemu czyli dokładnie to samo co było zrobione kilkakrotnie w serwisie. Zwyczajne robienie ****** z klienta. Nie wytrzymałam i zażądałam zwrotu pieniędzy i żeby sobie ten złom zabrali. Nagle okazało się, że zamiast do Poznania moj złom tym razem trafił do serwisu we Frankfurcie. Kolejny miesiąc minął, wymienili obudowę, kartę sieciową i przysłali pisemne przeprosiny. Udało się, działał przez chwilę a potem stawał się coraz wolniejszy aż w końcu nawet nie da się go uruchomić. Przez rok to g.... psuło mi nerwy a dziś nie odzyskam pieniedzy ani go nie sprzedam w takim stanie. Dziewczyno pozbądź się tego złoma dopóki możesz. Taka jest moja dobra rada poparta doświadczeniami.
Powód edycji: post zawierał słowa, które mogły urazić pozostałych członków Społeczności.