anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pare dziwnych problemow z VGN-FZ21S

profile.country.pl_PL.title
radekxxdd
Początkujący

Pare dziwnych problemow z VGN-FZ21S

Witam posiadam komputer Vaio VGN-FZ21S i mam pare problemow pierwsze co to opowiem najgorszy problem: Wiec tak mam cos takie ze jak uruchomie komputer to wyswietla sie czy uruchomic windowsa normalnie czy zeby cos tam naprawic to gdy klikam normalnie to wszystko ok i nagle Booom i powraca mi do wyboru uruchamiania wiec klikam ten naprawczy i uruchamia mi sie VAIO Recovery Center i klikam przywroc system to mi sie jakies bzdury wyswielaja i to jest ten problem jak przywrocic system lub jak wlaczyc komputer bardzo prosze o pomoc. 2 problem to ze gdy komputer dzialal to sie bardzo przegrzewal i chodzil glosno nie wiem dlaczego ja tylko gralem i to po 10minutach bylo tak ze mi sie odechciewalo cos z nim robic bo byl goracy i glosny prosze o pomoc. Pozdrawiam Radek

20 ODPOW. 20
radekxxdd
Początkujący

#Ref

radekxxdd
Początkujący

A i probowalem przywrocic system to pisze ze nie wyszukuje dysku twardego ;/ Oczywiscie to jest w VAIO RECOVERY prosze o pomoc

profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

radekxxdd napisał(a):

2 problem to ze gdy komputer dzialal to sie bardzo przegrzewal i chodzil glosno nie wiem dlaczego ja tylko gralem i to po 10minutach bylo tak ze mi sie odechciewalo cos z nim robic bo byl goracy i glosny prosze o pomoc.

Konieczne jest przeczyszczenie wiatraka i chłodnicy, to raz, dwa wypadałoby sprawdzić jak obłożony jest RAM i procesor, głupie GG potrafi zajumać 50% procka a Chrom zeżreć 700MB RAMu.

Miałem tez kiedyś problem z brakiem możliwości przywrócenia systemu z partycji fabrycznej ( metoda przez F10), leczyły mnie płyty recovery nagrane wcześniej.

radekxxdd
Początkujący

Kurcze nic mi nie pomoglo z tymi ustawieniami dalej mi sie komputer nie chce wlaczyc moj tata o niczym nie wie a to jego komputer :( Prosze o szybka odp musze to naprawic

radekxxdd
Początkujący

Ref prosze o pomoc

radekxxdd
Początkujący

No kurde bardzo was prosze moj tata powiedzial ze w niedziele chce ogladac film :( A tu komputer rozwalony prosze o pomoc go sie nawet nie da uruchomic przez system awaryjny

radekxxdd
Początkujący

no wlasnie tylko ze ja nie mam takich plyt :( Bo to byl komputer mojego brata nigdy nie byl zepsuty :( prosze o pomoc

profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

Skoro nie chce wystartować nawet w trybie awaryjnym to nie wykluczone, że dysk jest uszkodzony, najprawdopodobniej już o zawodach, nie rób paniki tylko spokojnie wytłumacz ojcu, że sprzęt sie popsuł - to się zdarza.
Jak będziesz koniecznie chciał coś na siłę zrobić to możesz tylko pogorszyć sytuację.

Najprościej byłoby teraz postawić system na nowo, ale czy na dysku nie ma przypadkiem rzeczy istotnych z punktu widzenia ojca albo brata?

Chyba nie raz oglądałeś komedie gdy bohater(owie) działają z deficytem czasu?
W życiu jest podobnie tylko skutki mniej śmieszne, przecież nie popsułeś go umyślnie.

radekxxdd
Początkujący

W sumie tak, nie ma tam jakis cennych rzeczy tylko jest moja gra i zakladki taty. Kurcze tylko ze ja nie mam windowsa na plycie :( Ani nigdzie wiec nie wiem jak go przeinstalowac :( Jest inna mozliwosc zrobienia tego?