anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Płyty recover do VPCF 22L1E

profile.country.pl_PL.title
gstan-----
Początkujący

Płyty recover do VPCF 22L1E

Witam,
pilnie poszukuję płyt recover do modelu VPCF 22L1E. Przywiozłem laptopa z Francji, i niestety mam już dosyć windowsa po francusku. Próbowałem go spolszyć, i system jako tako działa lecz np. update się wysypuję (nie aktualizyje windowsa) lub też wysypują się progamy/ dodatki sony. Może ktoś ma wiedzę skąd można pobrać lub ewentualnie może ktoś udostępnić.
Pozdrawiam

5 ODPOW. 5
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Czy podczas "stawiania systemu" była możliwość wybrania języka? Nie zwracałem uwagi czy w polskich lapkach jest francuski, ale kilkanaście innych tak.
Jeżeli masz zarchiwizowane własne dane to spróbowałbym przywrócić system do ustawień fabrycznych - wyłączasz kompa, naciskasz klawisz ASSIT i wybierasz kompletne przywrócenie systemu - jedną z pierwszych czynności jest wybór języka instalacji - jeżeli jest to wybierasz polski.

gstan-----
Początkujący

Też tak myslałem. Ale niestety podczas odzyskiwania nie można wybrać języka. Można wybrać tylko i wyłacnie lokalizację (jednoski miary i klawiaturę) Obecnie spolszczenie zrobiłem vistalizatorem i działa. Ale update windows się rozsypał.
O polski recover poszukuję również dla tego, że kiedy robię odzysk w j. francuskim nie wiem którą opcję wybrać aby partycja d została nie naruszona (nie została sformatowana).

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Dziwne, ale przy pełnym recovery jest możliwość wybrania także języka - przynajmniej w lapkach na polskim rynku.
:c18 pisząc o przywracaniu ustawień fabrycznych miałem na myśli, że dysk zostanie przywrócony do ustawień domyślnych , czyli partycje zostaną usunięte i sformatowane.

gstan-----
Początkujący

Włąśnie tak robiłem. Myślałem że jak komputer zostanie przywrócony do fabrycznych ustawień to podczas instalcji będzi możliwośćo. A tu .... nic z tego.

bart132
Poszukiwacz

Z tego co się orientuje i z tego co kiedyś było (nie wiem jak obecnie ale nie sądze by się zmieniło) to są wyznaczone strefy językowe związane z lokalizacjami.

Dla Polski dokładną listę znajdziesz tutaj:
Jakie języki systemu dostępne na Sony VAIO?

Jak widać nie ma Francuskiego stąd wniosek, że nawet jakby po reinstalacji był wybór języka to PL nie znajdziesz. Co nie zmienia faktu, że dziwnym jest fakt niemożności zmiany języka po pełnym recovery. Na pewno je robiłeś wciskając przycisk ASSIST? Chyba, że francuzi udostępniają tylko wersję francuska...

Co mogę poradzić to idz do jakiegoś Sony Centre, czy Strefy VAIO w Saturnie to może osoby odpowiedzialne za to Ci pomogą bo recovery zrobić zawsze można - kwestia czasu. :)

Zapraszam na VAIOBlog.pl