Podziel się wrażeniami!
Mam odwieczny problem z przesyłaniem plików przez bluetooth pomoędzy notebokiem Vaio model vpceb4z1e a smartfonem sony ixperia arc s oraz sony xperia j..Po aktualizacji sterowników mogę przesyłać z laptopa na telefon lecz z żadnego z wymienionych smartfonów na laptopa nic nie mogę przesłać....Mam komunikat o braku zainstalowanego sterownika urządzenia zewnętrznego bluetooth...Czy Ktoś miał może podobny problem i może zna rozwiązanie mojego problemu....Proszę o pomoc!!!!!!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj,
Zarzuciłem próby przesyłania plików przez Blutooth dość dawno.
W zasadzie mało który telefon/smartfon w 100% bedzie się tą droga komunikować tak jak my sobie tego życzymy.
U mnie Vaio pozwala na używanie głośników jako zestawu głośnomówiącego - i jest tak z iPhone jak i Nokią E52. To działa bezproblemowo. Natomiast przesyłanie plików to loteria. Nie zawsze urządzenia chcą się "parować" i brakuje sterowników, trudno znaleźć uniwersalne które przypasują do danego modelu telefonu.
Sugeruję używać opcji synchronizacji telefonu i komputera po WIFI. Szybkość ogromna w porównaniu do tego co oferuje Bluetooth + bardziej stabilne połączenie.
Pozdrawiam,
Witaj,
Zarzuciłem próby przesyłania plików przez Blutooth dość dawno.
W zasadzie mało który telefon/smartfon w 100% bedzie się tą droga komunikować tak jak my sobie tego życzymy.
U mnie Vaio pozwala na używanie głośników jako zestawu głośnomówiącego - i jest tak z iPhone jak i Nokią E52. To działa bezproblemowo. Natomiast przesyłanie plików to loteria. Nie zawsze urządzenia chcą się "parować" i brakuje sterowników, trudno znaleźć uniwersalne które przypasują do danego modelu telefonu.
Sugeruję używać opcji synchronizacji telefonu i komputera po WIFI. Szybkość ogromna w porównaniu do tego co oferuje Bluetooth + bardziej stabilne połączenie.
Pozdrawiam,
Dzięki,będę próbował....:smileyblush: