anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z sony Vaio VPCF23M1- zacina sie na 3 sek. mysz lub

Sqorol
Początkujący

Problem z sony Vaio VPCF23M1- zacina sie na 3 sek. mysz lub

Witam
Od nie dawna stałem sie posiadaczem Sony Vaio VPCF23M1, myślałem i mam cały czas taką nadzieje że szczęśliwym. Jednak martwi mnie jedna rzecz mianowicie przycina sie,/przywiesza przy prostych aplikacjach tzn. kursor myszki zwalnia na ok 3-4 sekundy lub inaczej mówiąc przeskakuje-zachowuje sie jak pijany jakby miał straszne obciążnienie co jest starsznie denerwujące. Myśle że laptop przy otwieraniu internetu czy zapisywaniu zmiany drobnych ustawień nie powinien mieć takich problemów, tym bardziej z takiem paramatrami:
Procesor Intel® Core™ i5 drugiej generacji
Oryginalny system Windows® 7 Home Premium (64-bitowy)
Seria F
Czarny
41,6 cm / 16,4" (1920x1080)
640 GB
4GB Pamięć
Na początku myślałem że jest to wina myszki bezprzewodowej, ale i na touch-padzie jest to samo, więc jakby dysk lub coś w tym stylu. Po za tym jest narazie cichy( 4 dzień pracy).
Jeżeli ktoś spotkał sie z podobnym problemem to prosze o podpowiedź, może to wina sterowników- i mam taką nadzieje. Czy mam kontaktować sie z SONY i nowy oddawać do serwisu co raczej zmiani mój sentyment do SONY.
THx za odp i pozdr.

3 ODPOW. 3
profile.country.en_GB.title
majstersztyk
Początkujący

Niestety mam to samo. Działo się to już w pierwszy dzień po pierwszym uruchomieniu.
Nasila się to gdy tylko "wyjadę" wskaźnikiem na vaio gate.
Dodatkowo mam przypadłość taką, że myszka bezprzewodowa(bluetooth) czasami na zwykłym przeglądaniu stron się przycinała ale już jej przeszło, więc to była raczej jej wina.

Aktualnie nie korzystam z vaio smart network i gate i jest lepiej.

arczi77
Początkujący

witam. zainstaluj sterownik touch pad ze strony sony ponownie mi pomogło

profile.country.en_GB.title
majstersztyk
Początkujący

Miałem tą wersję sterownika już przez vaio update, ale nie domyśliłem się, że ręczna instalacja coś zmieni. Teraz wszystko działa jak trzeba i mogę korzystać z Gate bez nerwów.
Serdeczne dzięki za podpowiedź.
Pozdrawiam :)