Podziel się wrażeniami!
Witam,
mam problem z touchpadem - działa jak zwykła myszka a nie touchpad. Taki komunikat widzę gdy próbuje zadziałać w panelu sterowania - "brak połączenia ze sterownikiem urządzenia wskazującego synaptics" . Dodam że odinstalowałam już stary sterownik, zainstalowałam nowy i niestety każde uruchomienie komputera to brak działania touchpada tak jak trzeba. Oczywiście moge to po kilku próbach włączyć (nie od razu) i działa. Do ponownego uruchomienia komputera. Co zrobić aby touchpad działał po uruchomieniu komputera?
będę wdzięczna za pomoc,
pozdrawiam
Sciagnij sterownik pod swoj laptop z tych preinstalowanych i zainstaluj.
niestety, zrobiłam to dziś ponownie, wcześniej też i nadal "nie może sie połaczyć ze sterownikiem....." 😞
1. sprawdz na pasku zadan na dole z prawej czy wyswietla sie ikona touchpad czy jest wlaczona
2. sprawdz w panelu sterowania>system> menedzer urzadzen> mysz urzadzenia wskazujace>powinno byc Synapticas SMBus ClickPad..wejdz daj aktualizauj sterownik jesli tego nie ma urzadzenie nie jest zainstalowane
3. sprawdz panel sterowania mysz>zakladka ustawienie urzadzenia>ustawienia
Jesli czegos bedzie brakowac to znaczy nie masz prawidlowo zainstalowanego sterownika
Jesli wszystko jest prawidlowo wtedy jakas awaria sprzetu, byc moze rejestru