anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Programy Vaio Media gallery, media go itp.

profile.country.pl_PL.title
mrlestat
Poszukiwacz

Programy Vaio Media gallery, media go itp.

Witam jestem nowym użytkownikiem laptopa vaio VPCCB3M1E/B i mam pytanie o dostarczone wraz z laptopem oprogramowanie. Generalnie jest tego bardzo dużo i zastanawiam się co usunąć a co zostawić.

Nie bardzo rozumiem do czego służą programy :

Media Go

Media Gallery

PMB

Adobe Premiere Elements / Photoshop Elements

Generalnie wszystkie z nich zarządzają zdjeciami, muzyką itp.

Nie wiem czym one się różnią od siebie i który zostawić - do tej pory używałem windows media player'a i wbudowanej biblioteki oraz google picasa.

Czy ktoś może mi doradzić, czy warto przesiadać się na któryś z wymienionych programów? Generalnie mam ochotę wszystko zaorać i zainstalować picasę ale może wtedy stracę coś o czym nie wiem...

Proszę o pomoc.

pozdrawiam

Tagi (3)
1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.PL.title
zielony28x
Nowicjusz

W windows 7 windows media player przy duzych bibliotekach lubi się zawieszać i wyłączać .... chyba sobie nie radzi ;] Do wszystkich multimediów polecam Media Go - zarządzanie multimediami w tym programie jest łatwe i intuicyjne - możesz edytować tagi muzyczne i zdjęć i wideo. Media Gallery służy tylko w zasadzie do przeglądania multimediów a także do wyświetlania multimediów dostępnych w sieci internetowej i domowej (w tym programie mamy fajną funkcję sterowania ruchem - machamy rękoma :smileygrin:) PMB - program typowo do zdjęć, przydaje się przy zgrywaniu zdjęć oraz przy szybkim tworzeniu wideo - (vaio twórca) a oprogramowania adobe premiere moim zdaniem jak najbardziej przydatne jeżeli lubisz czasem się bawić grafiką lub poprostu chcesz poprawić jakość zdjęcia ich nie musisz usuwać możesz tylko przez "msconfig" wyłączyć żeby nie załączały się przy starcie windows - to samo możesz zrobić z media gallery i PMB. Adobe photoshop Elements jest do bardziej zaawanasowanej obróbki zdjęć a Adobe Premiere Elements do obróbki wideo (przycinanie wycinanie i mase innych rzeczy). Ogólnie do zarządzania biblioteką polecam Media Go :wink: Mam nadzieję że w jakis sposób pomogłem ;]