anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pytanie w sprawie poczta windows live przy Windows 7, 64 bit

profile.country.pl_PL.title
spolsonic1yjxwe
Nowicjusz

Pytanie w sprawie poczta windows live przy Windows 7, 64 bit

Witam,

mam pytanie w sprawie poczta windows live przy Windows 7, 64 bit. Chciałem zastosować program pocztowy będący na pokładzie WIN7, żeby nie dogrywać zewnętrznych. Na stronie pomocy w sprawie poczty windows nie ma szczegółowych kroków podanych. Zrobiłem tak, że podałem z jakiego adresu chcę zciągać pocztę + hasło i zaczął mi kopiować. Trwało to ok. 1-2 godz. , ale skopiował mi tylko skrzynkę odbiorczą, a niestety inne foldery ( wysłane + moje indywidualne stworzone na zewnetrznej skrzynce onetu foldery) nie zostały skopiowane. Potem doczytałem, że kontakty trzeba exportować z onetu do pliku -> zapisać na twardym dysku -> i zaimportować do programu pocztowego. Tak tez zrobiłem, plik niby wczytało ale kontaktów nie ma.

Mam VAIO VPC EH2Z1E ( ale model chyba nie gra roli, bo chodzi o WIN7)

I tu pytania:
1. Czy ktoś stosuje ten program pocztowy z windowsa ( nie HOTmail) i miał podobne objawy
2. Czy może coś trzeba dodatkowo zrobić, żeby się przekopiowały inne wspomniane foldery
3. I te kontakty - wydaje mi się, że wszystko dobrze zrobiłem, a ich nie widać w poczcie WIN7?

Jesli mógłby ktoś coś poradzić to bedę wdzięczny, bo już sam nie mam pomysłów.

sonic
3 ODPOW. 3
spolsonic1yjxwe
Nowicjusz

Witam ponownie,

naprawdę nikt nie potrafi odpowiedzieć na moje 3 pytania.
Nikt z forumowiczów, ani nawet administracji ?

Proszę o jakieś wskazówki. Na forum i w pomocy windows live nie znalazłem.

sonic
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Witam,

Z poczty Windows Live nie korzystam i nigdy nie korzystałem.
Trudno będzie więc znaleźć dla Ciebie jakąś radę na podstawie swoich obserwacji.

Spróbuj może skontaktować się z Onetem - popytaj w pomocy technicznej co i jak trzeba zrobić, żeby wszystko działało tak, jak Ty to zaplanowałeś.

Z nikłego zainteresowania wynika, że poczta Windows Live nie cieszy się zbytnim zainteresowaniem, albo po prostu nikt nie dotarł w to miejsce...

Życzę powodzenia :-)

Pozdrawiam,

spolsonic1yjxwe
Nowicjusz

No trudno, wydawało mi się, że trochę osób jednak korzysta z poczty windows.
Ale może faktycznie problem leży gdzieś "w onecie".

Bo na forum poczty onet niezłe jaja się dzieją. Ludzie piszą o włamach na konta, kasowaniu skrzynek itp. Jakoś onet milczy oficjalnie. Cieekawe jak to się zakończy, bo pewnie w obliczu takich problemów to moje zapytanie nieźle sobie poczeka.

Pozdrawiam Lajam !

sonic