Podziel się wrażeniami!
Wypadałoby się przywitać w pierwszym poście Witajcie, ale od razu z problemem... Posiadam Sony Vaio VGN-NS21Z/S, oryginalnie była na nim Vista, rok temu w grudniu wgrałem 7 Professional (licencja Politechniki Poznańskiej ) Sterowniki bez problemu pobrałem ze strony Vaio, i od tego czasu laptopa używała siostra, raz jeszcze reinstalowałem system, i wgrywałem na nowo sterowniki. Zdziwiło mnie, że nie wszystkie urządzenia są zainstalowane - ze strony Sony zainstalowałem wszystko. Nie zwracałem na to uwagi wcześniej ale za każdym razem jak zmieniam kąt odchylenia wyświetlacza pojawia się komunikat z GG "Kamera została odłączona" (lub podłączona), po czym natychmiastowo pojawia się "Twoje urządzenie USB może działać szybciej" - przy czym nic nie jest podłączone!
Menadżer urządzeń Windowsa pokazuje "Podstawowe urządzenie systemowe" z błędem - Kod 28 - brak sterowników,
Everest identyfikuje to urządzenie jako :
Urządzenie PCI Ricoh RL5C592 Memory Stick Bus Host Adapter - Nieznane
Szukałem sterowników do tego po sieci bez większych rezultatów, głównie jakieś przekierowania do programów wyszukujących sterowniki...
Zainstalowałem najnowszy update z Vaio Update - bez efektu
Po wyłączeniu urządzenia w menadżerze nadal pokazuje się "Twoje urządzenie USB może działać szybciej". Niby nic wielkiego, aczkolwiek irytuje...
Nikt się z takim problemem nie spotkał ? Albo nie ma żadnych rad ?
Skoro komputer reaguje na mechaniczne działanie to można wnioskować, że problem jest z połączeniem kamery z płytą główną - kabelek przerywa czy coś w tym stylu.
W TYM poście kolega tłumaczy, w jakiej kolejności instalować sterowniki - to jest ważne, bo później właśnie może coś nie działać. Sugerowałbym od tego zacząć, bo a nóż i kamerka się naprawi.