anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Różnice między modelami SA, SB

Alx-----
Początkujący

Różnice między modelami SA, SB

Witam wszystkich,
Seria VAIO S 13" ma kilka modeli różniących się nazwą. Jest grupa SB, SA2, SA3 i pewnie jeszcze inne. Czym one się różnią poza procesorem, ilością RAMu i dyskiem. Numeracja wskazuje (kolejność alfabetyczna), że najnowszy to SB, a najstarszy to SA2. SA3 gdzieś pośrodku. Jednak z drugiej strony ani specyfikacje, ani ceny na to nie wskazują. Czy są jeszcze jakieś różnice. Pytam bo opis na stronie Sony jest "oszczędny". Nie udało mi się też znaleźć niezależnych testów tych komputerów.

Pozdrawiam

3 ODPOW. 3
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

SA2 rzeczywiście jest najstarszy, ale SB wcale nie jest najnowszym z tych trzech. Linie SA i SB są równoległe, po prostu SB to modele podstawowe z linii biznesowych.

Modele SA posiadają dyski SSD, matryce o wyższej rozdzielczości, SA3Z dodatkowo posiada procesor i7 oraz nagrywarkę BD i większy dysk SSD.
Tutaj znajdziesz pełne porównanie.

Alx-----
Początkujący

Dzięki za to porównanie.
Właśnie najbardziej interesuje mnie model z Core i7. Nie mogłem znaleźć takiego w serii SB.
Dodatkowo cena SA2 ze słabszym procesorem była wyższa od SA3 i mocniejszym ... no i zgłupiałem :c7
Całkiem ładne komputerki ... tylko ta cena 9999 za model z SSD 256 GB, 8 GB RAM i Core i7.
Trochę sporo... :(
Konkurencyjny ThinkPad t520 jest sporo tańszy w podobnej konfiguracji.
Wiem nie jest to konkurencje bezpośrednia, ale dla mnie stanowi alternatywę... a Sony mi się po prostu podoba ;)
Ot typowy problem osiołka i decyzji od czego zacząć :nauseated_face:

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Proponuję przejść się do najbliższego sklepu i sprawdzić organoleptycznie oba modele - powinno pomóc w wyborze.