anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SONY VAIO S--- VPCSA3N9E Wymiana dyskuSSD 128GB na większy

kris1966
Początkujący

SONY VAIO S--- VPCSA3N9E Wymiana dyskuSSD 128GB na większy

Witam. Kupiłem kilka dni temu SONY WAIO z dyskiem SSD 128GB. Chciałym wymienic ten dysk na taki sam jak jest tam zamontowany,ale o poj. 256GB. Gdzie to mogę zrobić i jakie są koszty. Z góry wielkie dzięki za info.

15 ODPOW. 15
kris1966
Początkujący

Tu chyba nie dostane żadnej odpowiedzi. Ale mi to forum

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Dysk możesz osobiście wymienić.

kris1966
Początkujący

ale smieszne kolego

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

kris1966 napisał(a):

ale smieszne kolego

:smileyquestion:
Jak dobrze poszukasz na forum, to znajdziesz film, na którym jest zaprezentowana wymiana dysku. Nic trudnego.

kris1966
Początkujący

Moderator chyba olewa to tutaj wszystko. napewno

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

kris1966 napisał(a):

Moderator chyba olewa to tutaj wszystko. napewno

:smileyquestion: Mógłbyś jaśniej...

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Witam,

Jest kilka wątków na forum dotyczących wymiany dysków.
Istotnym jest zadanie sobie odrobinę wysiłku, aby to odszukać. :)
1. viewtopic.php?f=306&t=10817&p=205163&hilit=wymiana+dysku#p205163" target="_blank
2. viewtopic.php?f=73&t=7326&p=155944&hilit=wymiana+dysku#p155944" target="_blank
3. viewtopic.php?f=73&t=6805&p=139840&hilit=wymiana+dysku#p139840" target="_blank

Do tego polecam subskrypcję Vaio Bloga, można tam znaleźć wiele przydatnych informacji.
Również o dysku http://vaioblog.pl/aktualnosci/jak-wymienic-dysk-lub-pamiec-w-laptopie-sony-vaio-sb/

Forum jest miejscem dla użytkowników produktów Sony - można tu dyskutować, wymieniać opinię o produktach Sony. Nie jest to natomiast platforma komunikacji użytkowników z producentem.

Możesz także zasięgnąć opinii u specjalistów:
Proszę skontaktować się z infolinią techniczna VAIO-Link:
Godziny pracy Pn.-Pt. 09.00-17.00

Telefon: 0 801 382 462 lub 22 520 24 82

Pozdrawiam,

kris1966
Początkujący

super. Dostałem odpowiedz nie na moje pytanie. Ja mam SA, a nie SB..Pozdrawiami znikam z tego super forum

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

kris1966 napisał(a):

super. Dostałem odpowiedz nie na moje pytanie. Ja mam SA, a nie SB..Pozdrawiami znikam z tego super forum

Twój wybór.

Wymiana dysku czy pamięci jest dozwolona w KAŻDYM Vaio i nie pociąga to za sobą utraty gwarancji (o ile oczywiście wykonamy to poprawnie nie uszkadzając przy okazji innych elementów). Wobec tak uniwersalnych zasad trudno oczekiwać, żeby pisać osobne artykuły o wymianie tych komponentów dla każdego modelu :c3

A wymiany dokonają w każdym serwisie komputerowym jeśli nie masz wystarczających umiejętności czy wiedzy. Tam też otrzymasz kosztorys tej usługi.