Podziel się wrażeniami!
Witam, zakupiłem kilka dni temu laptopa Sony Vaio VPC-EH1M8E/W. Zauważyłem, że w kilku miejscach na matrycy występują dziwne czarne punkty, jakby wiele kropek skupionych w jednym miejscu, taki miejsc jest kilka. Widoczne to jest szczególnie pod kątem jak patrzy się od góry na ekran, ponadto w paru innych miejscach widoczne są na ekranie, również widoczne pod kątem smugi. Nie jest to zanieczyszczenie, chyba, że znajdujące się pod powłoką zewnętrzną ekranu. Czy to oznacza uszkodzoną matrycę, martwe piksele ?
Dodaj jakieś zdjęcia jak możesz, bo tak ciężko coś powiedzieć...
Dodałbym ale niestety aparatem tego nie wyłapie tak aby było to widać, byłem dziś w Sony Center w moim mieście i sprzedawcy/konsultanci stwierdzili, że to nie martwe piksele tylko jakby coś było z podświetleniem matrycy i jakby te punkty ciemne, nie smugi to od nacisku. Dziwne, bo kurier przywiózł mi go w oryginalnym opakowaniu, które znajdowało się w jeszcze jednym Kartony nie były pomięte ani nic nie wskazuje aby mogło to wydarzyć się w transporcie ...
Kazano mi w każdym bądź razie odesłać go na serwis.
tez mam podobna sytuacje kupilem lapka rok temu w MM po jakims czasie zauwazylem jakas plame teraz juz sa dwie,taka szara nieregolarny ksztal i specjalisci z vaio kazali mi wyslac zdjecie i cwaniaki po zdjeciu doszli ze to kusz jest..tylko te ta plama stopniowo sie pokazywala..i powodzieli ze to wada kosmetyczna i nie przyjma reklamacji.. ale to z ich winy nie z mojej ja nie grzebalem w ekranie
rozmawialem z kolega co pracuje w sklepie elektronicznym i wlasnie mieli duzo zwrotow vaio z tego typu problemami i to sa wadliwe matryce i powinni przyja to mnie w konia robili ze to brud dobrze wiedzieli co jest grane wiec jutro ide do sony center sprawe wyjasnic