Podziel się wrażeniami!
Witam, zakupiłem parę dni temu w/w laptopa. Wszystko mi się by w nim podobało gdyby nie brak jakiegokolwiek programu, którym można by zmieniać ustawienia dot. optymalizacji i oszczędności energii. Widziałem takie programy w innych laptopach, ba nawet mój 5 letni Acer taki posiada a tu nic. Przeszukałem więc internet i natrafiłem na program o nazwie Vaio Power Management, jednak na stronie producenta, nie ma mojego modelu jako obsługiwanego. Pomimo to pobrałem program, zainstalowałem i zrobiłem aktualizacje, jednak nie mogę go uruchomić. Klikam i nic się nie dzieje. Może trzeba przez jakiś inny program producenta go uruchomić ? A może jest jakiś inny program ? Bardzo by mi zależało na nim, bo to co jest w budowane w Windowsa daje małe pole do popisu. Proszę o szybką odpowiedź.
Wpisz w pasku startowym "control" i uruchom program "Vaio control center" - chyba o ten program Ci chodzi.
Nie, to nie ten program, on na moim modelu ma tylko dostępne opcje takie jak w Windows w Panelu Sterowania, praktycznie u mnie jest on odpowiedzialny za zebranie wszystkich tych opcji porozrzucanych w Windowsie w jedno miejsce a brakuje tam opcji abym mógł przelączyć tryb pracy np. na Entertainment lub High Performance. Nie mam takiej możliwości mogę tylko zmienić opcję usypiania komputera wyłączania ekranu.
Uwaga Vaio Poower Management.jpgMoże to pomoże: podczas instalacji Vaio Power Management otrzymałem komunikat:
Dzięki, teraz mogę więcej rzeczy ustawić, jednak przydałby się taki program jaki jest w asusach z widgetem na pulpicie, spełnia on swoją rolę znacznie lepiej niż bawienie się tutaj sztywnymi ustawieniami. Przykładowo, piszę coś w wordzie na PC, włączam tryb Office, przygasza mi się ekran, zmniejsza maksymalne użycie procesora etc.