Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich
To mój pierwszy laptop Sony, (SVE14A1S1EB). Ponieważ kupiłem go niedawno z systemem Win7, to mogę go zaktualizować do Win 8.
Mam więc pytanie. Czy ktoś już tego próbował na tym sprzęcie?
Czy warto? Czy jest to kwestia samej tylko instalacji systemu, czy też trzeba go jeszcze konfigurować jakoś odrębnie dla produktu SONY?
Czy po aktualizacji można wrócić do Win 7 ?
Nigdy nie używałem jeszcze Win8, a i na produktach Sony nie bardzo się znam.
Jak do tej pory sprzęt wydaje mi się raczej powolny. Mam drugiego lapka - wprawdzie 5 letniego, ale jest wyraźnie szybszy od tego, więc pomyślałem, że może zmienię na Win 8 to mu pomoże, a i ja poznam coś nowego.
Chyba, że Win 8 to druga VISTA.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Jesli robisz opcje Upgrade za 69 zl to po instalacji aktualizacji zostaje partycja recovery z Windowsem 7 więc w każdym momencie możesz do niej powrócić. To samo tyczy się przeinstalowania Windows 8 - musisz zachować gdzieś sobie instalkę bo inaczej znów będzie trzeba ściągać plik.
Windows 8 ma swoich zwolenników i przeciwników - ja mam na S1311 i sobie osobiście mega chwalę. Główną zmianą jest brak klasycznego menu start a wrzucenie wszystko do kafelków.
Jesli robisz opcje Upgrade za 69 zl to po instalacji aktualizacji zostaje partycja recovery z Windowsem 7 więc w każdym momencie możesz do niej powrócić. To samo tyczy się przeinstalowania Windows 8 - musisz zachować gdzieś sobie instalkę bo inaczej znów będzie trzeba ściągać plik.
Windows 8 ma swoich zwolenników i przeciwników - ja mam na S1311 i sobie osobiście mega chwalę. Główną zmianą jest brak klasycznego menu start a wrzucenie wszystko do kafelków.
Dzięki.
Tak zamierzam zrobić upgrade ten za 69 zł, a faktycznie nie pomyślałem o partycji recovery.
dziękuję również za info o VAIOBlog.pl - czegoś takiego właśnie szukałem.