Podziel się wrażeniami!
Witam Forumowiczów,
proszę Was o pomoc w sprawie uszkodzonego gniazda zasilania w VAIO. Uszkodzenie wygląda w ten sposób, że wewnątrz gniazda jest tulejka która ochrania dodatni biegun zasilacza i ta tulejka mi wypadła. Jak się jej przyjrzałem okazało się, że pękła, gdzieś u podstawy, czyli jakieś 1-1,5 cm wewnątrz gniazda. Pytałem o naprawę gwarancyjną w serwisie VAIO ale oni upierają się, że to nie wada elementu, tylko mechaniczne uszkodzenie. Tylko, że na zewnątrz nie ma uszkodzenia mechanicznego i wyłamanie czegoś w środku poprzez np. pociągnięcie za kabel wydaje mi się mało prawdopodobne. Jak sobie poradzić z tym problemem? Możecie coś zaugerować?
Dzięki za Waszą pomoc.
Sebastian.
Wiesz, prawdę mówiąc nie rozumiem dlaczego nie widzisz opcji wyłamania przez pociągnięcie? Przez x-krotne pociągnięcie kabla pod kątem wydaje mi się, że jest to całkiem prawdopodobne niestety...
Ja na Twoim miejscu uderzyłbym w takim razie do serwisu pogwarancyjnego nawiązując do tego tekstu:
http://vaioblog.pl/pomoc/co-z-naprawa-v ... gwarancja/
Dzieki za odp. To jest moj czwarty laptop. Najdluzej uzywam toshiby - jakies 10 lat, innej toshiby w pracy - 6 lat, IBM - 4 lata, i teraz vaio - nie caly rok. Oczywiste jest, ze nikt nie szarpie za kabel, wydaje mi sie, ze po prostu vaio pod tym wzgledem jest zle skonstruowane. W Centrum Sony, juz powiedzieli mi, ze sie z takimi przypadkami spotkali. W koncu przeznaczenie laptopa to praca mobilna. A moje vaio uzywam jako stacjonarke.
Macie orient ile moze kosztowac wymiana gniazda?
I gdzie najlepiej taki sprzet naprawic w Lodzi?
Czy może ktoś doradzić, gdzie najlepiej w Łodzi oddać komputer do naprawy będący na gwarancji?
Zadzwoń pod numer 801-382-462 lub 22-33-88-700 zamów kuriera.
sadam napisał(a):
Zadzwoń pod numer 801-382-462 lub 22-33-88-700 zamów kuriera.