anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

VAIO EB4Z1E

profile.country.pl_PL.title
piteeer
Początkujący

VAIO EB4Z1E

Witam, chciałbym kupić laptop a dokładnie model który jest w temacie. Laptop ma mi służyć do codziennego użytku, czasem będę się z nim poruszał, ale chciałbym też od czasu do czasu zagrać w gry typu battlefield bad company 2 czy gta IV, więc moje pytanie brzmi: czy warto kupić ten model i czy gry które wymieniłem będą płynnie działały?

4 ODPOW. 4
jsobolew
Początkujący

Komputer solidnie wykonany w matowej obudowie więc trudy transportu powinien dobrze znosić, a 15.5" to rozmiar akceptowalny do noszenia. Jeśli chodzi o konfigurację, to jest to bardzo atrakcyjny model do grania - wydajna karta graficzna + procesor i5 dedykowany bardziej wymagającym użytkownikom sprawi, że granie w najnowsze tytuły będzie płynne. Na potwierdzenie moich słów, ranking kart graficznych:

http://www.notebookcheck.pl/Ranking-kart-graficznych-w-grach.31531.0.html

Podana jest ilość FPS w poszczególnych grach na różnych poziomach detali. Uwaga, od podanego wyniku należy odjąć 5-10% - układ ATI w EB4Z ma obniżone taktowanie, aby notebook nawet po wielogodzinnym graniu nie był gorący.

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

A ja dodam że obecne i5 jest wydajniejsze od ubiegłorocznego i7 - średnio o 15%
ranking w tym samym serwisie

marx_78
Początkujący

Posiadam ten model od tygodnia i mogę z czystym sumieniem go polecić,jedynym minusem w tym laptopie są dość słabe głośniki,fajne jest że obudowa nie jest błyszcząca więc nie zostawia odcisków palców.Polecam

Marysia_95
Początkujący

Ja mam ten model mniej więcej od początku lipca. Generalnie jestem z niego bardzo zadowolona: świetny obraz, nie muli (co prawda dopiero po wyłączeniu Vaio Gate), jednak, jak już napisał marx_78, głośniki mogłyby być lepsze (nie należą do najgłośniejszych, a jak nawet włączy się je na maxa, to nieprzyjemnie skrzeczą).
Ale i tak szczerze mogę go polecić.