anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

VAIO FW 31/41/51 - włączanie notebooka

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

VAIO FW 31/41/51 - włączanie notebooka

Mam pytanie dotyczące modeli FW 31/41/51 podpiętęgo pod zewnętrzny monitor (na stałe)
Takie połączenie jest konieczne z racji wyższej rozdzielczosci monitora, jego ogólnie lepszej jakości i wreszcie rozmiaru. Sprawa dotyczy możliwosci włączania notebooka - bez konieczności żmudnego otwierania klapy która - z racji konstrukcji notebooka (włącznik jest umieszczony z boku w obudowie cylindrycznej zawiasu) - otwierana być nie musi

Czy jest jakieś ustawienie które to umożliwi ?
Przy zamkniętej klapie notebook się nie wybudza, trzeba koniecznie podnieść klapę..

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

mobor napisał(a):

Przy zamkniętej klapie notebook się nie wybudza, trzeba koniecznie podnieść klapę..

Ma to w sumie sens...wyobraźmy sobie sytuację gdy przypadkowo w torbie/plecaku wciska się ten guzik i akumulator się wyczerpuje.

Próbowałem wiele ustawień (FW41ZJ) i nie ma możliwości odpalenia go bez małego otwarcia klapy (w sumie wystarczy unieść klapę na szerokość palca żeby się włączył).

Pozdrawiam,

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

Wesz Lajam, ja wiem że to ma sens ale jednak wolałbym aby np w BIOSie użytkownik miał prawo wyboru w jaki sposób używa swojego kompa :)
Ten kto nosi komputer- jest zadowolony i generalnie problemu nie dostrzega. Użytkownik używający laptopa jako DTR z zewnętrznym monitorem- będzie narzekal (niepotrzebne męczenie zawiasów klapy - dość sztywnej dodajmy)