Podziel się wrażeniami!
Witam
Proszę o informację jak zainstalować windowsa xp na tym Netbooku jeśli jest już zainsalowany system Win 8. Czy w ogóle istnieje taka możliwość ???
Pozdrawiam
Grzesiek
Na każdym komputerze istnieje taka możliwość jednak najłatwiej najpierw zainstalować starszy system, a później nowszy wtedy uniknie się komplikacji (wskazane osobne partycje). Odwrotnie trzeba się dużo więcej pobawić. Są w necie tematy na ten temat i programy ingerujące w Boot Configuration Data / Boot Managera, ja raz przy takiej operacji poległem pomimo, że teoretycznie ustawiłem poprawne parametry. Jest kilka programów pomocnych do tego jednak przed operacją polecam zrobić obraz systemu, bo jak dasz Win Xp na 8 to bez skonfigurowania nie będziesz miał dostępu do 8 - menu wyboru samo nie powstanie.
XP trzeba zrobić bootowalnego pendrive i obraz przegrać.
Zdecydowanie łatwiej jest z Linuxem = ubuntu.com, łatwa instrukcja jak zrobic pendrive, jeśli chcesz instalować tylko po to by mieć do neta, to polecam ubuntu zamiast xp, ponieważ xp zaraz przestanie być wspierany i nawet strach fb przeglądać na nim :