Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam problem z karta graficzna Geforce 410m, otoz w grach wycigam max 8 FPS na low detalach, w grach ktorych powinienem miec przynajmniej z 60,mam najnowsze sterowniki, mam ustawione na wydajnosci i plan zasilania tez na maxa, moj system to WIN 7 home premium, od pierwszego wlaczenia nie da sie w nic grac..
ma ktos jakis pomysl co moze byc nie tak??
btw przywracalem system 2 razy i nic.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
jeśli można spytać w jakie gry próbowałeś zagrać? Nie zrozum mnie źle chciałbym wykluczyć zbyt wymagające gry, komputer jest raczej z niskiej półki jeśli chodzi o moc.
EDIT: Czy zrobiłeś test wydajności sprzętu? Miałem podobną sytuację z poprzednim komputerem nie miałem zrobionego testu i komputer zachowywał się jakby miał tylko zintegrowaną kartę.
gorszy to pojęcie względne tu jest budżetowy i3 który jest słabszy od starzych c2duo karta graficzna jest tylko trochę lepsza od zintegrowanej (lol do komfortowego grania wymaga czegoś pokroju g8800 Twojej karcie sporo brakuje) noi w starym komputerze miałeś najpewniej niższą rozdzielczość ekranu. Na takiej samej konfiguracji ale jednej z rozdzielczością 1280x800 a drugiej z 1920x1080 w pierwszym przypadku można grać ze wszystkim na maxa a w drugim będzie niegrywalna na minimalnych ustawieniach
to dziwne troche,na forach pisze ze im na tym nawet BF 3 szedl albo GRID 2 z ktorego wyciagneli 50 fps 😕
17 fps to nie jest płynna rozgrywka mam podobnie tyle że ja mam dwa razy taką rozdzielczość ekranu jak Ty. I komputer z linku to nie Twój sprzęt tam jest mocniejszy procesor.
Pytałem się Ciebie na początku, czy spr wydajność systemu?
to znaczy jak to zrobic?:) bo nie wiem dokladnie o co Ci chodzi
w win 7 Panel sterowania\System i zabezpieczenia\System indeks wydajności systemu i tam uruchom ocenę chyba że już to zrobiłeś wcześniej