anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

VGN-NR21Z

sayen-----
Początkujący

VGN-NR21Z

podczas uruchamiania systemu już od samego początku wyskakują mi dziwne poziome paski na całym ekranie, dochodzi do ładowania systemu i niebieski ekran (nie mogę doczytać o co tam chodzi gdyż trwa on sekundę), po czym komp uruchamia się ponownie.
Tryb awaryjny uruchamia się bez problemów ale w nim też są te paski.

Mój laptop to Sony Vaio VGN-NR21Z z Win7

4 ODPOW. 4
sayen-----
Początkujący

okazało się że spaliła się karta graficzna zintegrowana z płytą, dowiedziałem się także że karty graficzne stosowane w Sony Vaio i nie tylko z serii 8400 do 8600 są wadliwe i czasem tak po prostu mogą paść

niestety laptop do niczego sie nie nadaje, serwis nie wchodzi w rachubę bo za taką cenę lepiej kupić nowy laptop, z drugiej strony skąd można kupić płytę główną do seri vgn-nr??

profile.country.pl_PL.title
pkoni-----
Początkujący

kontaktowałeś się mimo wszystko z VAIO-Link?

spolfireblade1binkk
Początkujący

miałem ten sam problem, skontaktowalem sie z sony link, zabrali komputer do serwisu w niemczech, wymienili plyte glowną, odeslai laptopa, w paczce zwrotnej znalazlem rowniez list z przprosinami i sciereczke do ekranu.A to wszystko mimo ze gwarancja juz mi minela. SONY WYMIENIA WADLIWE PŁYTY GŁOWNE DO 4 LAT OD SPRZEDAZY. CHODZI O KOMPUTERY Z KARTAMI GF8400M GT I GF8600M GT. OBSŁUGA BYŁA NAPRAWDE SUPER JESTEM BARDZO ZADOWOLONY.

pipant
Początkujący

Witam
W temacie wymiany karty grafiki Sony Vaio VGN NR21 8400GT czy serwis wymienił na to samo, jak sprawdzić czy model zamontowanej karty jest już produkowany po 2009 i nie wadliwy? Z góry dziękuję za odpowiedź.