anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

VPC-SB1V9E - problem z bardzo wolną pracą komputera

profile.country.pl_PL.title
macgan
Początkujący

VPC-SB1V9E - problem z bardzo wolną pracą komputera

Witam. Jestem od niedawna posiadaczem w/w modelu. Zauważyłem, że od początku, od zainstalowania Windowsa (7 Pro) komputer bardzo muli, tzn.

- bardzo długi czas uruchamiania
- bardzo wolna praca w obydwu trybach (speed i stamina) - można zapomnieć o korzystaniu normalnym z komputera np podczas aktualizacji systemu, programu antywirusowego, czy skanowania, wtedy nawet kursor myszki się tnie
- mulenie się filmów, szczególnie HD

Usunąłem większość dodatkowych programów od Sony, które zamulały komputer, jest odrobinę lepiej, ale od komputera w takiej specyfikacji oczekuję zdecydowanie więcej.

Czy ktoś miał podobne problemy? Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Oczywiście wszystkie sterowniki są na bieżąco aktualizowane poprzez oprogramowanie Vaio.

4 ODPOW. 4
bart132
Poszukiwacz

Ja posiadam ten sam model i moje opinie na temat funkcjonowania całego sprzętu (w tym systemu) mam wręcz odwrotne. Rozumiem, że troszkę go użytkujesz - może masz troszkę zawalony dysk? Bo rozumiem problem występuje od niedawna, a nie od samego początku?

Zapraszam na VAIOBlog.pl
macgan
Początkujący

Właśnie problem występuje od samego początku, a dysk mam niemal pusty. Dosłownie kilkanaście zdjęć, kilka instalek, to wszystko. I to jest właśnie dziwne bardzo. Pewnie ratuje mnie tylko reinstalka Windowsa...

bart132
Poszukiwacz

Aby wykluczyć ewentualny problem sprzętowy to proponuję właśnie zrobić recovery.

Zapraszam na VAIOBlog.pl
spolDon1fhkbr
Początkujący

Mnie to wygląda na uszkodzony fabrycznie dysk. Wystarczy wziąć jakiś program do testowania i zrobić test odczytu, a potem jeszcze zaglądnąć do SMART. Ewentualnie wrzucić tutaj to co pokazał program np. HD Tune.